Una de les principals multinacionals químiques del món obrirà un centre d’innovació a Catalunya

La multinacional xinesa Wanhua, una de les principals al món de la indústria química, obrirà a Catalunya un centre d’innovació. Així ho ha anunciat des de la Xina el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, després d’una reunió amb directius de l’empresa. La de Catalunya serà la primera inversió de Wanhua al sud d’Europa i s’ubicarà a Cornellà de Llobregat a finals d’aquest 2023. La companyia té una desena de fàbriques de productes químics per a sectors com l’automoció, l’energia verda, la construcció o l’electrònica, té 27.000 treballadors arreu del món i més de 5.000 patents registrades. L’arribada a Catalunya s’afegirà a la seva presència a Europa a Hongria i la República Txeca.

El centre disposarà d’un laboratori i un espai d’oficines. L’objectiu de l’aterrada a Catalunya és desenvolupar solucions tècniques específiques per al mercat europeu, que actuarà com una plataforma d’innovació per generar noves idees i tecnologies. També serà un pol d’atracció de talent per a la firma asiàtica.

Torrent ha celebrat aquesta inversió i ha afirmat que “parla molt bé de l’ecosistema de la indústria química” del país. Segons el conseller, Catalunya es posiciona com “el hub de la indústria química al sud d’Europa”.

Aquesta operació compta amb el suport de l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, ACCIÓ, i ha arribat en el marc del viatge institucional a la Xina de Torrent.

La voluntat d’aquest desplaçament és “trobar-se amb empreses que pulguin invertir a Catalunya ara o en un futur, enfortir les relacions i buscar oportunitats conjuntes”, assevera Torrent.  

Inversió xinesa a Catalunya

L’arribada de capital procedent de la Xina a Catalunya en els últims cinc anys ha pujat fins al 1.164 milions d’euros i ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball, segons dades d’ACCIÓ a partir de l’fDi Markets del Financial Times. En l’actualitat, hi ha establertes a Catalunya 114 filials de firmes xineses. Font: acn, ccma.cat, pexels-mark-stebnicki-18516132