Repsol invertirà més de 35 milions d’euros en una planta nova a Tarragona

S’espera que es posi en marxa el 2024

Repsol construirà al Complex Industrial de Tarragona una nova planta per a la fabricació de polietilè reticulat (XLPE), un polímer utilitzat a l’aïllament de cables, situat entre el conductor i les capes protectores exteriors, que s’utilitza per a la fabricació de cables d’alta i molt alta tensió.

La companyia invertirà més de 35 milions d’euros en la construcció, tindrà una capacitat anual de 27.000 tones anuals i la seva posada en marxa està prevista per a mitjans del 2024. La nova planta comptarà amb la tecnologia LSHCTM (acrònim de Linear Short Hyperclean), que proporcionarà un producte amb unes propietats molt competitives i situarà Repsol entre els principals productors de polietilè per a cables.

Després de la posada en marxa de la planta el juny del 2024, Repsol subministrarà polietilè reticulat (XLPE) a les instal·lacions de fabricació de cables d’última generació a qualsevol part del món per garantir els més alts estàndards internacionals als cables produïts.

L’augment de les fonts d’energies renovables implicarà un increment de la demanda de cables per al transport d’energia des del lloc de generació als punts de transformació i consum. Per al transport d’aquesta energia actualment es fa servir el transport aeri, però en molts casos és preferible enterrar aquests cables per evitar l’impacte visual, i en aquests casos cal que el cable estigui aïllat. Un dels aïllants que es requereixen és el polietilè reticulat (XLPE) que fabricarà la nova planta situada al Complex Industrial de Tarragona. Font: diaridetarragona, pixabay