Chat GPT, el sistema D’IA que et sorprendrà

ChatGPT: què és, com fer-ho servir i què pots fer amb aquest xat d’intel·ligència artificial GPT-3

Anem a explicar- te què és ChatGPT i què pots fer amb ell , un sistema de xat amb intel·ligència artificial que ens està sorprenent a tots. Es tracta d’un dels sistemes d’IA més capaços que hem provat en els darrers temps, capaç de respondre qualsevol cosa que li demanis, i de fer moltes coses que li demanis.

Es tracta d’una intel·ligència artificial que està entrenada per mantenir converses , de manera que només li has de fer preguntes de manera convencional i les entendrà. Començarem explicant-te què és, i després et posarem alguns exemples del que pots arribar a fer amb ella.

Què és ChatGPT

ChatGPT és un sistema de xat basat en el model de llenguatge per Intel·ligència Artificial GPT-3 , desenvolupat per l’empresa OpenAI. És un model amb més de 175 milions de paràmetres, i entrenat amb grans quantitats de text per realitzar tasques relacionades amb el llenguatge , des de la traducció fins a la generació de text.

A una intel·ligència artificial se l’entrena a base de text, se li fan preguntes i se li afegeix informació, de manera que aquest sistema, a base de correccions al llarg del temps, es va “entrenant” per realitzar de forma automàtica la tasca per la que ha estat dissenyada. Aquest és el mètode per entrenar totes les IA, tant a la de ChatGPT com altres de l’estil dels Magic Avatars de Lensa .

En el cas de ChatGPT, aquesta IA ha estat entrenada per mantenir converses amb qualsevol persona . Els seus algorismes haurien de ser capaços d’entendre el que li preguntes amb precisió, incloent-hi adjectius i variacions que afegeixis a les teves frases, i de respondre’t d’una manera coherent.

El més sorprenent d’aquest xat per IA concret és que és capaç de donar-te unes respostes molt encertades i completes , fins i tot de diversos paràgrafs. A més, en aquestes respostes és capaç d’expressar-te de manera natural i amb informació molt exacta , cosa que fa molt complicat distingir que el text ha estat generat per IA.

Vaja, que si ets un estudiant li podràs demanar una redacció de 1000 paraules sobre un tema concret, i la IA te la generarà abans que tu hagis tingut temps d’obrir Google per buscar el primer concepte. No obstant això, com qualsevol model d’IA, és possible que cometi errors en alguns punts, per la qual cosa tot el que ens escriu tampoc s’ha de prendre com a exacte.

Aquesta IA és tan potent i capaç de generar respostes completes i informades que hi ha qui diu que podria acabar amb Google i cercadors similars. Tot i això, en molts temes és poc precisa, sobretot en noms i alguns conceptes, per la qual cosa encara no està a l’alçada de permetre’t copiar el que ha escrit i enganxar-ho, encara que fa que sentis que aquest moment està cada vegada més a prop per les IA.

A més de respondre a la pregunta, aquesta AI té un sentit del context i reconeix tot el que heu estat parlant fins ara , per la qual cosa si li fas alguna pregunta relacionada amb una resposta que t’ha donat, sabrà identificar si t’hi refereixes sense haver de donar tota l’explicació.

Com utilitzar ChatGPT

Començar a tenir les teves converses amb testa intel·ligència artificial és molt senzill. L’únic que has de fer és entrar a la seva web oficial , que és https://chat.openai.com . La primera vegada que entris hauràs de crear-te un compte a la web d’OpenAI , però tot és completament gratuït, i també el xat.

I un cop iniciïs sessió ja entraràs al xat. En ell, a sota del tot tindràs la barra on tu escrius allò que vulguis. Abans de començar veuràs alguns exemples en anglès de coses que li pots preguntar, però recorda que també pots fer-li preguntes en Català , i demanar-li que et parli en català o en qualsevol altre idioma** que tu prefereixis.

A l’hora d’utilitzar-lo, és recomanable que experimenteu amb diferents tipus de peticions per explorar totes les funcions de la IA. En casos com aquest, l’enginy a l’hora de fer preguntes o peticions pot ser clau per obtenir resultats sorprenents.

L’única cosa que has de fer és recordar que tot el que escriguis quedarà registrat , i podrà ser revisat després pels desenvolupadors d’OpenIA per continuar entrenant ChatGPT. Per tant, intenta no incloure informació personal teva ni peticions que siguin potencialment perilloses o delictives.

Què pots fer amb ChatGPT

ChatGPT és una d’aquestes eines les funcions completes de les quals encara no han estat descobertes, perquè en part depèn de l’enginy de les persones que hi interactuen. El més senzill és demanar-li que t’expliqui qualsevol cosa, esdeveniment o concepte , i la IA ho farà a través de les dades amb què s’ha entrenat.

Això també us servirà perquè us escrigui articles o resums podent demanar-vos un nombre màxim de caràcters o paraules explicant esdeveniments històrics, personatges famosos, dispositius tecnològics. Bàsicament pot ser el teu periodista particular, o la teva costella per a classes.

També podeu demanar-vos que us escrigui aquests textos d’una manera determinada. Per exemple, us pots demanar que et faci un guió de YouTube o de TikTok per explicar aquestes coses, que ho faci amb un to concret com a informal o més seriós, o fins i tot que ho faci amb les tonalitats de certes regions. Escriu-ho com un andalús.

També podeu demanar-vos línies de codi , fitxes d’especificacions de productes, comparatives, etcètera. També pots demanar-li que t’escrigui poemes, acudits o lletres de cançons . Pots demanar que realitzi textos com si parlés a un nen de 5 anys, i en definitiva, qualsevol cosa relacionada amb el llenguatge o que pugui ser expressada a través d’ell.

També pots demanar-li moltes altres coses , com llistes de pàgines web o d’eines, demanar consell sobre quin mòbil comprar, o temes relacionats amb la cultura general , trivials, traduccions, definicions, explicacions, i tot el que se t’acudeixi. Hi ha molts exemples , i pots intentar preguntar coses que ningú hagi preguntat abans per descobrir noves funcions.

Font. xataka