MHI Vestas llança la primera turbina eòlica de 10 MW de la història

La barrera llargament esperada de dos dígits de la indústria eòlica marina s’ha trencat. MHI Vestas Offshore Wind, en un sorprenent anunci a la Global Wind Summit a Hamburg, ho ha fet oficial: la seva plataforma de turbina V164 ha aconseguit una potència de 10 MW. I la turbina està disponible per a la venda ja.

“El que abans era inabastable s’ha convertit en el nou punt de referència”, va dir el CEO de MHI Vestas, Philippe Kavafyan. “En llançar avui el motor V164-10.0 MW, MHI Vestas s’enorgulleix de contribuir amb aquesta important fita a la indústria eòlica marina. I ens dóna l’oportunitat de retre homenatge a tots els pioners de la indústria eòlica que ens han portat a aquesta capacitat nominal històrica de dos dígits”.

Potser el més notable és que el model trenca barreres es basa en la tecnologia provada i les lliçons apreses de les instal·lacions anteriors de la plataforma V164, prometent un nivell de certesa i fiabilitat per als clients del MW V164-10.0 des del primer dia.

Amb més de 100 turbines V164 ja instal·lades al Regne Unit i Alemanya, MHI Vestas ha estat capaç d’aprofitar aprenentatges tecnològics i innovacions incrementals per superar els límits de la seva plataforma flexible de 8 MW ara fins a 10 MW.

El director de tecnologia de MHI Vestas, Torben Hvid Larsen, va dir: “En MHI Vestas, ens centrem no en el que altres estan fent, sinó a ser els millors en el que fem. La turbina V164-10.0 MW és la millor prova fins ara que no acceptem les limitacions del pensament convencional i que pensem més enllà de nosaltres mateixos. Hem acceptat el desafiament de transformar el que és possible en el nostre camp”.

La turbina de 10 MW subratlla el compromís de MHI Vestas d’oferir el millor possible als seus clients. A causa de la importància de la fiabilitat, les actualitzacions necessàries per assolir el nou nivell són relativament petites: el V164-10.0 MW incorpora una caixa de canvis més forta, algunes actualitzacions mecàniques menors i un petit canvi de disseny per millorar el flux d’aire i augmentar la refrigeració en el convertidor. Les actualitzacions asseguren que MHI Vestas pugui executar el motor V164-10.0 MW a màxima potència, en un lloc amb velocitats de vent de 10 metres per segon, durant 25 anys.

MHI Vestas tria els transformadors Windstar d’ABB
El V164-10.0 MW ja està a la venda i pot lliurar-se per la seva instal·lació comercial a partir de l’2021. Mentrestant, MHI Vestas segueix endavant amb els seus projectes marins d’eòlica flotant i la seva aerogenerador de 8,4 MW i ha triat a ABB per que li subministri seus pioners transformadors Windstar, de 66 kV, especialment dissenyats per a les condicions extremes dels parcs eòlics flotants.

Els transformadors compactes estan dissenyats per instal·lar a la torre de les turbines d’eòlica marina i faciliten la instal·lació de parc eòlics marins en aigües més profundes, on els aerogeneradors tradicionals no són viables i requereixen una infraestructura és la més alta de la indústria submarina costosa i difícil d’instal·lar. La tensió de 66 kV és la més alta de la indústria de la generació d’energia eòlica, la qual cosa permet una major eficiència i una reducció considerable de les pèrdues per transferència.

font:elperiodicodelaenergia