BASF i Solenis uneixen els seus negocis de productes químics de paper i aigua

BASF i Solenis han signat un acord per unir els seus negocis de productes químics per a paper wet-end i químics d’aigua. L’entitat combinada, amb unes vendes proforma d’uns 2.400 milions d’euros i prop de 5.000 treballadors el 2017, crearà un valor afegit addicional als clients de tractament d’aigua i paper. L’objectiu és convertir-se en un proveïdor global de solucions per a la indústria enfocat al client. Per a la indústria del paper, la cartera de productes de l’empresa combinada cobrirà tota la gamma de productes químics wet-end funcionals i de procés, solucions per al cicle de l’aigua per a fàbriques de paper, així com una atenció al client integral. Per a la indústria de tractament d’aigua, els clients de l’organització conjunta es beneficiaran de l’alta qualitat del servei d’atenció al client de Solenis i de la plataforma de productes químics de tractament d’aigua de BASF. A l’espera de l’aprovació de les autoritats pertinents, el tancament està previst a partir de finals de 2018. Els termes financers de la transacció no es faran públics.

BASF tindrà una participació del 49% de l’entitat combinada que operarà sota el nom de Solenis i tindrà la seva seu a Wilmington, Delaware, EE. UU. BASF nominarà tres dels set representants d’accionistes de l’entitat conjunta que continuarà sota la direcció de l’actual president i director executiu, John I. Panichella de Solenis. El 51% de les accions estarà en mans de fons administrats per Clayton, Dubilier & Rice.

“La transacció subratlla la gestió activa de la cartera de productes de BASF i ens permet compartir l’èxit futur d’aquesta prometedora entitat conjunta”, explica Markus Kamieth, membre de la Junta Directiva de BASF SE i responsable del segment de productes de rendiment.

La transacció comprèn el negoci global de productes de paper wet-end i de tractament d’aigües de BASF amb vendes el 2017 de prop de 800 milions d’euros i uns 1.300 empleats a tot el món. La transferència inclou els centres i plantes de producció del negoci de paper humit i productes químics per a l’aigua a Bradford i Grimsby, Regne Unit; Suffolk, Virginia, EE. UU .; Altamira, Mèxic; Ankleshwar, Índia, i Kwinana, Austràlia. Les plantes de producció químics per a paper i aigua de BASF integrades en els Verbund de Ludwigshafen (Alemanya) i Nanjing (Xina) no es transfereixen, i lliuraran productes i matèries primeres a l’entitat combinada sota acords de subministrament a mig i llarg termini.

El portafoli de productes químics de recobriment de paper de BASF no forma part de la transacció.