El carregador de cotxes més ràpid del món aconsegueix 200 km d’autonomia en 8 minuts

ABB ha presentat el carregador de cotxes més ràpid del món, aconseguint ser unes tres vegades més ràpid que els supercarregadors de Tesla

El fabricant suís ABB ha anunciat el llançament del carregador de cotxes més ràpid del món; i pot ser un pas de gegant per a l’adopció de cotxes elèctrics.

L’autonomia segueix sent un dels principals motius pels quals els conductors encara no estan migrant en massa als cotxes elèctrics. No és només la quantitat de quilòmetres que poden fer amb una càrrega; és el temps que trigaran a recarregar completament les bateries. Per això, cal tenir en compte quines són les distàncies que sols conduir, i quant de temps pots deixar el cotxe connectat.

No només cal millorar les bateries, també els propis carregadors. I d’aquí el llançament, el Terra High Power DC, un carregador de cotxe desenvolupat per ABB; promet ser tres vegades més ràpid que un carregador convencional.

En concret, ABB està comparant la seva creació directament amb la referència del mercat: els supercarregadors de Tesla. El fabricant està expandint la instal·lació dels seus carregadors, ara també per Europa; però el dubte és si són prou capaços.

ABB assegura que la configuració és de ni més ni menys 350 quilowatts, i permetrà una càrrega “super ràpida”; aquest carregador seria capaç de recarregar uns 200 quilòmetres d’autonomia en només 8 minuts. Això és suficient per a la majoria dels viatges, i només hauríem de deixar-ho més temps per als viatges realment llargs.

No obstant això, no tot és tan bonic. La realitat és que els cotxes actuals no són capaços de suportar aquest carregador, en estar limitats a uns 50 quilowatts; fins i tot els supercarregadors de Tesla estan limitats a 120 quilowatts quan es connecten al Model S d’alt rendiment.

No només això, sinó que vuit minuts segueixen sent massa per a una emergència. Fins que recarregar el cotxe no sigui tan ràpid com omplir el dipòsit de gasolina, no podrem dir que hi hagi igualtat. Els gegants de la indústria, i probablement la pròpia ABB, ja estan treballant en carregadors i cotxes capaços d’això. Però mentrestant, aquest és un altre passet més cap a aquest futur.