La Comunitat de Madrid destina 2M€ amb vehicles menys contaminants

Compromís irrenunciable amb la millora de la qualitat de l’aire

El Govern de la Comunitat subvencionarà novament, amb dos milions d’euros en 2018, la renovació i adquisició de vehicles comercials lleugers i de taxi. Aquests dos milions d’euros de subvenció estan destinats al Pla d’Incentius al Vehicle Comercial Lleuger Eficient, auxiliar i de serveis de la Comunitat de Madrid i al Pla d’Incentius d’Acte-taxi de Madrid, denominat Pla PIAM, tots dos dotats amb un milió de euros cadascun.

Així ho va assenyalar el conseller de Medi Ambient, Administració Local i Ordenació del Territori, Pedro Rollán, qui ha visitat aquest matí al Parc Forestal de Valdebernardo, alguns dels nous vehicles adquirits a través d’aquests dos Plans. “La principal novetat per a l’any 2018 resideix que el Govern regional finançarà exclusivament aquells vehicles ZERO i ECO, a més dels de vehicles categoria C en euro-taxis i vehicles de la categoria N2 de fins a 12.000 quilos”, ha assenyalat.

“Aquest any a més ja s’estan emprant els distintius de la DGT i es concediran ajudes PIAM no només a professionals en règim d’autònoms sinó també a PIMES.
“Aquestes mesures són de gran importància a l’hora de contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respiren els ciutadans madrilenys. En 2017, gràcies a l’PIAM, s’ha aconseguit una reducció d’emissions de 24,4 tones d’òxids de nitrogen i de 5.470,8 tones de CO2 a l’any. Per la seva banda, el PIVCEM suposa actualment una reducció d’emissions a l’atmosfera de 710 quilograms d’òxids de nitrogen i 28 tones de CO2 a l’any “, ha assenyalat el conseller.

Ajudes d’un milió d’euros a l’PIVCEM des de 2015
Des 2015, el Govern regional ha destinat un milió d’euros al Pla d’Incentius al Vehicle Comercial Lleuger Eficient, auxiliar i de serveis (PIVCEM), per a la renovació de vehicles contaminants per altres més ecològics i menys contaminants. En 2017, gràcies a aquesta subvenció, s’han renovat 308 vehicles comercials de 173 empreses. En total són 94 vehicles més i 81 nous beneficiaris respecte a l’any 2016, el que ha suposat un increment del 43,9%.

La Comunitat de Madrid ha concedit 3.000 euros d’ajuda com a mitjana per cada canvi de vehicle, aportant fins a un 35% com a màxim del cost del vehicle elèctric. Aquests ajuts, que es concedeixen des de 2015, han possibilitat que 651 vehicles comercials s’hagin renovat, contribuint a millorar la qualitat de l’aire que es respira a la regió.

Un 10% mes de taxis renovats el 2017
Rollán va informar al seu torn sobre la renovació de les flotes de taxi a aquest últim any. El Pla d’Incentius d’Acte-taxi de Madrid, PIAM, ha fet possible la renovació de 522 taxis a 2017, fet que suposa un 10% més que el 2016. El PIAM porta aplicant des de 2013, des de llavors ha permès la renovació de 2.185 taxis, fet que suposa més del 13% de la flota de taxis que hi ha a la Comunitat de Madrid, ha indicat.
La Comunitat de Madrid està tramitant la convocatòria per a la selecció, en règim de pública concurrència, de l’entitat col·laboradora per a la gestió de les ajudes. Aquestes abastaran des dels 2.000 als 10.000 euros per vehicle i es podran subvencionar fins a cinc vehicles per sol·licitant o empresa.