Un jove mexicà crea panells solars amb microalgues per ajudar en el canvi climàtic

El projecte panells solars intel·ligents compostos per microalgues i nanofluids que generen oxigen i energia, intenta ajudar a revertir el canvi climàtic.

L’emprenedor mexicà Adan Ramirez amb projecte de biopaneles solars, va ser premiat pel seu descobriment com un dels 35 innovadors menors de 35 anys.

El biopanell té les característiques d’estar fet amb microalgues i nanoparticulas que amb llum solar produeix energia elèctrica, oxigen i absorbeix carboni.

Actualment la idea s’ha consolidat mitjançant la seva empresa Green Fluidics. La qual pretén “promoure la regeneració i salut ambiental per ciutats sostenibles”

El creador del projecte esmenta que el biopanell solar té una vida d’entre 10 i 12 anys generant 160watts per hora.

Actualment la producció d’energia representa una de les majors fonts d’emissió de gasos d’efecte hivernacle a nivell global. La producció d’energia té diversos impactes ambientals un d’ells és mitjançant la generació d’energia hidroelèctrica que actualment és de les més comuns.

Els biopanells han generat interès en la indústria espacial per la característica de generar oxigen, sent l’Agència Espacial Mexicana una de les interessades. Font:aggregatte.com.