Siemens Energy i Messer col·laboren en l’electròlisi d’hidrogen a Tarragona

Siemens Energy i el Grup Messer van rubricar un acord de cooperació per treballar conjuntament en projectes d’hidrogen verd en el rang de 5 a 50 MW per a aplicacions industrials i de mobilitat.

D’aquesta manera, Messer Ibèrica va presenta  fa uns mesos al govern espanyol tres projectes d’hidrogen verd al complex químic de Tarragona. La capacitat total d’electròlisi d’aquests projectes és de 70 MW.

La intenció dels socis és aconseguir l’operació més econòmica possible maximitzant l’eficiència dels costos i el reciclatge de tots els subproductes en un concepte de Hub integrat. Messer Ibèrica ja opera una xarxa de canonades per a l’oxigen al complex químic de Tarragona, on s’utilitzarà aquest subproducte de l’electròlisi.

La indústria química de Tarragona ha identificat l’hidrogen renovable com una solució essencial per substituir els combustibles fòssils en els seus processos.

Stefan Messer, propietari i director general de Messer Group GmbH, va declarar que “ens centrem en el desenvolupament de tecnologies perquè els processos de producció dels nostres clients siguin més segurs, eficients i ecològics, incloent aplicacions d’hidrogen renovable a la indústria i en la mobilitat. Ja comptem amb instal·lacions de producció de gasos in situ a Europa, Àsia i Amèrica. amb això, estem optimitzant l’ús de tots els subproductes perquè els clients puguin centrar-se en la seva activitat principal i, al mateix temps, collir els beneficis mediambientals i econòmics. Juntament amb Siemens Energy ampliarem aquests avantatges als clients industrials que es passin a l’hidrogen verd produït per electròlisi”.

Per la seva banda, Christian Bruch, director general de Siemens Energy, va assenyalar que “l’hidrogen verd serà una palanca important per al desenvolupament de solucions sostenibles, especialment en els sectors de la indústria i la mobilitat, que són difícils de descarbonitzar. És important que ens associem per impulsar el desenvolupament d’una economia de l’hidrogen i agraeixo la confiança que el Grup Messer ha dipositat en nosaltres per realitzar projectes junts”.

Siemens Energy, una de les principals empreses de tecnologia energètica del món, cobreix gairebé tota la cadena de valor de l’energia, des de la generació i transmissió fins a l’emmagatzematge. Més de el 50% de la cartera ja s’ha descarbonitzat. Compta amb una participació majoritària en la cotitzada Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE)  Font:revistapq, pv-magazine