Rubis Terminal compra TEPSA

Rubis Terminal, una empresa conjunta entre I Squared Capital i Rubis, ha comprat l’operador espanyol d’emmagatzematge de líquids a granel TEPSA. Aquesta adquisició transformadora, que augmenta la dimensió de Rubis Terminal al voltant d’un 30%

TEPSA disposa de quatre terminals costaners a Barcelona, Bilbao, Tarragona i València amb una capacitat total de 912.000 m3, per emmagatzemar productes químics, biocombustibles i petroli. TEPSA està controlada per Pétrofrance i va generar uns ingressos de 52 milions d’euros el 2019.

Es tracta d’una transacció estratègica per a Rubis Terminal, creant una plataforma per captar fluxos de productes a la regió mediterrània, així com per explorar una entrada als mercats d’alt creixement a Amèrica Llatina. A més de diversificar la petjada geogràfica de Rubis Terminal, aquesta adquisició també augmenta el pes relatiu del creixent sector químic, on s’esperen sinergies comercials amb les posicions existents de Rubis Terminal a França i a la zona d’Amsterdam / Rotterdam / Anvers (coneguda com a zona ARA) .

Sadek Wahba, president i conseller delegat de I Squared Capital: “Aquesta adquisició mostra la força de l’associació entre un gran grup industrial i un gestor d’inversions d’infraestructures d’infraestructura global independent. Estem creixent la mida de Rubis Terminal en un terç, alhora que diversifiquem la seva activitat i ens obrim a altres mercats molt prometedors. Aquest és només el començament: tenim grans ambicions perquè la nostra companyia francesa, Rubis Terminal, s’uneixi als líders mundials del sector en els propers mesos.”

Gilles Gobin, fundador i gerent de Rubis: “Aquesta adquisició és només el primer pas d’una estratègia que consolida encara més la posició de lideratge de Rubis Terminal, alhora que diversifica les seves activitats i la seva empremta. Aquesta primera adquisició demostra el positiu dinamisme de la nostra cooperació francoamericana, basada en l’objectiu comú d’afavorir el creixement a llarg termini.”

Bruno Hayem, director general de Rubis Terminal: “TEPSA està molt a prop de Rubis Terminal pel que fa a la cultura corporativa i la gran qualitat dels seus actius, els seus líders i els seus equips. Aquesta aliança estratègica aportarà un potencial de creixement important i la capacitat per reforçar els serveis que ofereixen als nostres clients.”

Jacques Nahmias, president de Pétrofrance S.A .: “La venda de TEPSA representa una fita important en la història de l’empresa. Aquesta operació permet a TEPSA unir-se a un grup amb presència internacional, amb valors comuns i que donarà suport al seu desenvolupament continuat tant a Espanya com fora de les fronteres naturals.” Font:rubis,tankstoragemag