Repsol invertirà a Tarragona més de 1.400 milions en projectes de transició energètica

El president de Repsol, Antoni Brufau, va anunciar que la companyia petrolera invertirà 1.400 MEUR al complex de Tarragona en un conjunt d’11 projectes de transició energètica fins l’any 2025 que suposen una inversió total de 259,5 milions d’euros i estan impulsats pel Port de Tarragona, l’Ajuntament de Vilaseca i Repsol

La inversió forma part del Pla Estratègic 2021-2025 de la companyia, dotat globalment de 18.300 MEUR i que té per objectiu millorar l’eficiència energètica, potenciar l’economia circular, l’impuls de l’hidrogen verd i la captura i ús de CO2. “Repsol està disposada a liderar la transformació del pol petroquímic de Tarragona perquè segueixi sent líder al sud d’Europa”, ha apuntat l’empresa. Les iniciatives s’han inclòs al programa Catalunya Next Generation, que impulsa la Generalitat.

El complex de Repsol vol “esdevenir un pol multienergètic”, amb iniciatives com la producció d’un primer lot de biojet i la primera planta de la península Ibèrica per a la fabricació de polímers d’alta resistència a l’impacte. L’empresa ha avançat que també es preveu la construcció d’una planta de producció de biocombustibles avançats -600 MEUR-, una planta per produir plàstics a partir del reciclatge de materials post consum i la implementació de tecnologies per millorar l’eficiència en el consum de matèries primeres i d’energia en els seus processos productius.

Motor de creixement econòmic i de generació d’ocupació

En els últims cinc anys, Repsol ha invertit en el seu Complex Industrial de Tarragona 558 milions d’euros.

La companyia multienergètica és un dels principals motors de creixement econòmic i de generació d’ocupació de Tarragona. El seu Complex Industrial, amb un esquema productiu molt versàtil i un equip humà altament qualificat, genera a Tarragona més de 7.500 llocs de treball, entre directes, indirectes i induïts, i representa al voltant del 40% dels tràfics del port tarragoní. La importància del Complex Industrial es reflecteix en el seu pes en el PIB de Catalunya, superior al 2%.

Pla Estratègic 2021-2025 

Repsol va presentar el seu Pla Estratègic per al període 2021-2025, que marca la transformació de la companyia en els propers anys i suposarà una acceleració en la transició energètica per continuar avançant amb èxit en l’objectiu de ser zero emissions netes el 2050.

Els complexos industrials de Repsol seguiran evolucionant per transformar-se en hubs multienergètics, capaços de generar productes de baixa, nul·la o fins i tot negativa petjada de carboni i d’impulsar nous models de negoci basats en la digitalització i la tecnologia. Font:ccma.cat,diari de tarragona