Repsol invertirà 32M € en el seu complex de Tarragona per ampliar la gamma de polímers

Repsol comptarà el 2021 amb la primera planta de la Península Ibèrica per a la fabricació de polímers d’alta resistència a l’impacte. Per produir aquests materials avançats, la companyia s’adequarà una de les unitats de la seva complex industrial de Tarragona, amb un cost total de 32 milions d’euros, entre inversions i altres tipus de desemborsaments.

Es tracta d’un producte d’alta especialització, que aporta un gran valor afegit en mercats com el de l’automoció, tant per la seva major lleugeresa com, principalment, per la seva extraordinària resistència a l’impacte, el que redunda en una major seguretat dels vehicles.

Gràcies a aquestes característiques, aquest tipus de polímers serveixen com a matèria primera per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen especial fermesa, com panells de portes i instruments. El seu ús en aquestes peces augmenta significativament la protecció de l’habitacle. A més, aquests materials també són útils per a altres tipus d’aplicacions, com la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions.

Aquesta nova gamma de polímers té menor densitat que altres materials alternatius, pel que a més, contribueix a disminuir el pes total dels vehicles, la qual cosa redueix les seves emissions i amplia la seva autonomia. Aquest projecte reforça el paper de Repsol com a subministrador clau per al sector de l’automoció i companyia compromesa amb el medi ambient, en el marc del seu objectiu d’arribar a zero emissions netes en 2050.

Per fabricar aquesta nova gamma de polímers la companyia instal·larà un segon reactor en una de les unitats de producció de polipropilè de l’àrea Química de la seva complex industrial de Tarragona. Font:buenaquimica.org