PortAventura construirà una de les plantes fotovoltaiques més grans d’Europa en un resort turístic

Suposarà una inversió superior als 4,8 milions d’euros i permetrà cobrir pràcticament un terç de les seves necessitats energètiques

PortAventura World ha anunciat l’obtenció de la llicència per a la construcció de la planta fotovoltaica d’autoconsum en un resort de vacances més gran a Espanya i una de les més grans d’Europa: PortAventura Solar. El projecte, dissenyat i construït per Endesa X, preveu la instal·lació d’un total d’11.102 panells solars en un sòl situat fins al complex i que ocuparan una superfície total de 6,4 hectàrees, equivalent a nou camps de futbol.

La planta solar comptarà amb una potència de 6,05 megawatts pic (MWp), la qual cosa permetrà a PortAventura World generar 10 GWh/any d’electricitat neta i cobrir pràcticament un terç de les seves necessitats energètiques, en línia amb els seus compromisos amb la sostenibilitat mediambiental.

El Departament d’Educació Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el Centre Recreatiu Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou han donat llum verda al projecte, tant a escala administrativa com de llicència d’obra, després de gairebé quatre anys des de la seva projecció el 2019.

Quatre mesos i 4,8 milions d’euros

La construcció de PortAventura Solar, que començarà aviat als terrenys previstos per a tal fi i que tindrà una durada aproximada de quatre mesos, suposarà una inversió superior als 4,8 milions d’euros i es desenvoluparà sota un pla d’integració i impacte paisatgístic, amb l’objectiu de reduir el seu efecte visual i preservar l’entorn i les peces de valor arqueològic que puguin trobar-se a la zona durant les obres.

A més, comptarà amb un espai d’educació ambiental que s’habilitarà per a la visita d’escolars i per a altres activitats didàctiques i de divulgació científica.

Per poder connectar la solar fotovoltaica amb la infraestructura elèctrica ja existent al parc, es construirà una línia de mitjana tensió subterrània de 25 quilovolts (kV) i s’instal·laran inversors de 6 MW que transformaran el corrent continu en altern i elevaran la tensió a 25 kV. PortAventura World explotarà la instal·lació de forma exclusiva i aportarà el 100 % del finançament del projecte.

PortAventura World mira cap al seu futur més sostenible

El projecte de la planta fotovoltaica de PortAventura World està alineat amb l’aposta ferma d’Endesa per la transició energètica, sota el compromís d’arribar al 2040 sent “zero emissions”, una dècada abans del límit marcat per la Unió Europea per eliminar els gasos amb efecte d’hivernacle. Font: canalreus, pixabay