El ministre Nadal assegura que no hi ha pressa per desmantellar la plataforma Castor

El ministre d’Energia, Álvaro Nadal, ha assegurat a la Comissió d’energia del Congrés dels diputats que “no cal tenir presses polítiques” a l’hora de desmantellar el magatzem de gas Castor i ha agregat que en aquest assumpte el millor és ser “el més pausat possible”.

Nadal, que ha comparegut a la Comissió d’Energia del Congrés dels Diputats, responia així a la pregunta de si existeix una data per desmantellar el magatzem subterrani de gas, que va provocar un miler de sismes davant la costa de Vinaròs i Alcanar, i sobre si s’ha avaluat el cost d’aquests treballs.

Segons el ministre, l’ideal és que en el futur el magatzem es pugui desmantellar, però ha insistit que s’ha de fer de la manera “més segura i eficient per a la seguretat de les persones i el medi ambient”, pel que abans cal fer estudis tècnics i econòmics que determinin la forma de procedir.

Álvaro Nadal ha assenyalat que és un assumpte de gran complexitat, tenint en compte que l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) va trigar dos anys per elaborar el seu informe sobre la relació entre les injeccions de gas i els sismes.

El ministre ha refermat que el projecte no ha servit per a res i no s’hauria d’haver executat mai, i ha recordat que els seus milionaris costos ja estan repercutint en la factura del gas.

Pel que fa a la depuració de responsabilitats per aquest projecte i pels costos i perjudicis que va ocasionar, Nadal ha manifestat que considera que ha de fer-se al Jutjat de Vinaròs, on està obert un procediment en el qual el ministeri presta la col·laboració que se li demana.

El ministre ha insistit també que el magatzem de gas Castor va ser un error que costa diners tots els anys i que “no cal fer plantejaments ni projectes d’aquest tipus”, “perquè quan en política es comenten errors, es generen costos”

 

Deixa un comentari