Més de 18M d’euros europeus per al projecte d’ILJIN a Mont-roig

El consistori del municipi ha celebrat la notícia, que simbolitza “un pas més” en el projecte.

El passat mes de maig saltava la notícia que l’empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, invertiria 600 milions d’euros i crearia 500 llocs de treball a Catalunya, concretament a Mont-roig del Camp, amb l’obertura de la seva primera fàbrica a Europa. Ara, el consistori d’aquest mateix municipi celebra els més de 18 milions d’euros de fons europeus que rebrà la mateixa ILJIN per aquest projecte, una notícia que, segons asseguren, simbolitza un pas més en el camí.

Ha estat la ministra d’Indústria Reyes Maroto qui ha confirmat la xifra de 18,2 milions d’euros, que es destinaran al projecte de creació de la planta sud-coreana, a Mont-roig, que hauria d’estar operativa el 2024. A hores d’ara, el projecte avança amb els tràmits administratius previs a la construcció de les fàbriques anunciades. L’Ajuntament es troba a l’espera de rebre el Pla Parcial que preveu la urbanització i edificació de la zona dels Comellarets, que es destinarà exclusivament al projecte.

A què es dedica ILJIN Materials?

Recordem que l’empresa es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure -patentada per la multinacional- que és més fina que un cabell humà i que és un element bàsic per a les bateries de liti. Aquest fet converteix la inversió d’ILJIN en estratègica i d’alt valor afegit per a Catalunya, ja que és un component clau per la composició del càtode de les bateries elèctriques utilitzades als vehicles elèctrics i en aplicacions d’emmagatzematge d’energia. Font: canalreus, pixabay