Una estructura d’algues produeix oxigen com quatre hectàrees de bosc al dia

Després de la primera fulla artificial capaç de generar oxigen, avui coneixem “Urban Algas Canopy” d’EcologicStudio, una peça d’arquitectura bio-digital que combina micro-algues i els protocols de cultiu digitals en temps real. Muntada en la Expo de Milà 2015, l’estructura és capaç de controlar el flux d’energia, aigua i diòxid de carboni basant-se en patrons climàtics, els moviments dels visitants, i altres variables ambientals.

És el primer del seu tipus en el món, i una vegada terminada, aqueta estructura d’algues serà capaç de produir l’equivalent d’oxigen de quatre hectàrees de boscos, junt amb a prop de 19 kg de biomassa al dia.

Compte, el que no vol dir que sigui igual o equivalent a tenir 4 hectàrees de boscos, ja que la funció que desenvolupen aquests boscos pel nostre planeta no es pot mesurar només per l’oxigen que generen, tenen altres incalculables beneficis mediambientals i mai podran ser substituïts.

Formant part del projecte Future Food District project curated de Carlo Ratti Associati, l’Urban Algas Canopy és la culminació de sis anys d’investigació. Un sistema que consta de tres capes i fou dissenyat amb l’ajuda de Taiyo Europa, que millora les propietats ja excepcionals de les microalgues.

No han desvelat els detalls de funcionament del dispositiu. Esperem que es concreti i pugui tenir aplicacions pràctiques, no quedi a l’armari de projectes mediambientals oblidats. Estarem atents als avanços en aquest projecte.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=bC7yLdYbnkU