Dos projectes seleccionats a la tercera convocatòria del Fons d’Innovació per a projectes a gran escala es duen a terme a Tarragona

La tercera convocatòria del Fons d’Innovació per a projectes a gran escala va rebre 239 sol·licituds. La Comissió Europea ha seleccionat 41 projectes. Mitjançant aquests projectes, la UE compromet 3.600 milions d’euros per introduir al mercat tecnologies innovadores en indústries intensives en energia, hidrogen, energies renovables i components de fabricació per a l’emmagatzematge d’energia i renovables. 

D’aquests 41 projectes, 2 es duen a terme a Tarragona: 

T-HYNET (Repsol) 

L’objectiu de T-HYNET és desplegar un electrolitzador alcalí a pressió a la zona industrial de Tarragona a Espanya, venent hidrogen i oxigen renovables a compradors locals. 

Els aspectes clau de la innovació inclouen la mida sense precedents de les piles, una pressió de funcionament i una eficiència més altes que l’estat de l’art i una major eficiència en l’ús de l’aigua. Un bessó digital permetrà una plataforma operativa flexible i optimitzada. 

BASF Reciclatge de Bateries Tarragona (BASF) 

BBRT és el primer desplegament industrial d’una innovadora planta de reciclatge de materials de bateries basada en una innovadora piròlisi per a massa negra i un innovador procés de refinament hidrometal·lúrgic. 

La innovadora tecnologia de procés inclou una tecnologia per a la recuperació de Li que permet taxes de recuperació de Li molt elevades. Font: gencat.cat, pexels-kindel-media-9799767