Dos autobusos elèctrics circularan per la ciutat de València

Dos autobusos elèctrics circularan per primera vegada per València, al costat d’altres 35 de tecnologia híbrida que van ser presentats per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, el regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el gerent de l’EMT, Josep Enric García Alemany.

Els dos autobusos elèctrics han estat adquirits un de cadascuna de les dues marques de les que van presentar ofertes (Irizar i BiD), amb l’objectiu de poder testar de manera individual, atès que es tracta de nova tecnologia en ús. L’adjudicació total dels 37 autobusos adquirits ascendeix a 14.563.838 euros, el que ha suposat una considerable rebaixa respecte al pressupost de sortida del concurs, que estava fixat en 16.235.000 euros.

Segons va explicar el regidor Grezzi, l’empresa municipal estarà en condicions de “donar un millor servei, i reduir emissions i soroll, sobretot el en centre de la ciutat; el mateix que amb els 14 vehicles híbrids que posem en servei a la Línia 92, ens permetran ampliar la capacitat de transport “. Els vehicles convencionals, de 12 metres, poden transportar 70 persones, mentre que els híbrids admeten fins a 110 viatgers. La incorporació dels 14 nous cotxes a la Línia 92 (l’antiga Línia 2) es deu al fet que és una línia molt utilitzada per la ciutadania i amb una gran demanda