Carburos Metálicos obrirà la primera hidrogenera pública de Tarragona el 2023

Carburos Metálicos, companyia del sector de gasos industrials i medicinals, ha adquirit una parcel·la de més de 10.000 metres quadrats on instal·larà la primera hidrogenera oberta al públic a Tarragona. Els terrenys s’ubiquen a l’entrada del polígon industrial Riu Clar, al costat de l’AP-7, l’A-27, el port de Tarragona i el corredor mediterrani, cosa que resultarà clau per impulsar l’ús de l’hidrogen al transport per carretera a la regió. A banda d’origen renovable, l’H2 dispensat es produirà a Tarragona

Està previst que els treballs de construcció de la nova planta s’iniciïn aquest any, per això les instal·lacions podrien estar operatives al llarg de l’any 2023. Entre els usuaris potencials d’aquesta hidrogenera s’inclou la flota de vehicles de distribució de la mateixa empresa, que adoptarà aquest combustible de manera gradual.

Així, el projecte contribueix al foment de l’H2 per a mobilitat, una de les línies estratègiques de la companyia, que des de l’any passat realitza amb la Ruta de l’Hidrogen proves de proveïment i subministrament amb autobusos que demostren que aquest sistema de mobilitat zero emissions “ja és una realitat”. Aquest recorregut, que ha passat per sis comunitats autònomes fins ara, continuarà aquest any i se suma a altres iniciatives com la posada en marxa a Torrejón de Ardoz (Madrid), el 26 de gener, de la primera línia d’autobús permanent d’Espanya propulsada per H2 renovable amb la tecnologia de Carburos Metálicos.

Per promoure la sostenibilitat i la innovació a les comarques tarragonines, l’empresa gasística ha engegat la campanya Movemos Tarragona, dirigida tant al teixit empresarial local com al conjunt de la societat. Carburos té presència des de fa més de 60 anys al territori, on compta amb cinc plantes de producció.

A Carburos Metálicos apostem una vegada més per Tarragona convençuts del potencial per aportar solucions que permetin avançar cap a la descarbonització de l’economia i la transició energètica. La futura hidrogenera del polígon Riu Clar és una peça més en la creació d´un ecosistema de l´hidrogen a Catalunya on la companyia ja disposa d´hidrogen renovable que es produeix a Tarragona”, assenyala Miquel Lope, director general.

L’empresa forma part de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, una iniciativa que pretén crear un ecosistema integrat al voltant de la cadena de valor de l’hidrogen. Font: puertosymas.com, pixabay