Baix Ebre serà superada per la Terra Alta com la comarca amb més aerogeneradors de Catalunya

Naturgy construirà tretze nous aerogeneradors entre Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca i Batea

La Terra Alta es convertirà en la comarca de Catalunya amb més aerogeneradors en funcionament, fins a superar el Baix Ebre. L’elèctrica Naturgy té previst començar la construcció de tres nous parcs eòlics que es van començar a tramitar ara fa deu anys. Finalment, els tres parcs tindran tretze aerogeneradors entre Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca i Batea i se sumaran als 148 que ja hi ha en funcionament a la Terra Alta. A finals d’aquest any, la comarca tindria, doncs, 161 màquines en marxa. 

Els parcs de Punta Rodona, los Barrancs i Tres Termes van començar a tramitar-se el 2010 atenent a l’antiga normativa de les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) i l’any 2019 Naturgy va reactivar la tramitació. Quan es van projectar, els tres parcs eòlics preveien aixecar trenta nous aerogeneradors cadascun -deu en cada parc- repartits entre els termes de Vilalba dels Arcs, Batea i la Pobla de Massaluca. Finalment, però, els projectes s’han modificat i es reduirà el nombre de màquines fins a tretze, que seran més potents i tindran unes dimensions més grans.

El parc eòlic de Tres Termes preveu la construcció de vuit nous aerogeneradors a Vilalba dels Arcs, mentre que el parc Punta Rodona aixecarà els primers quatre aerogeneradors a la Pobla de Massaluca i Los Barrancs quedarà només amb un aparell, al terme municipal de Batea.

Actualment, la Terra Alta és la comarca amb més parcs eòlics en funcionament, amb un total de nou, formats per un total de 148 aerogeneradors. Amb la posada en marxa dels tres nous parcs, el nombre d’aerogeneradors en funcionament augmentarà fins a 161, dos més dels que té actualment el Baix Ebre que, amb 159, és la comarca que actualment disposa de més molins de vent de tota Catalunya. Font:setmenarilebre.cat