Grècia adjudica a Repsol i ELPE un projecte d’explotació d’hidrocarburs al mar Jònic

El ministre d’Energia grec, Yorgos Stathakis, i els representants del consorci format per la multinacional espanyola Repsol i Hellenic Petroleum (elpe Inactiu Estadi) han signat una licitació per a l’exploració i explotació dels jaciments de petroli i hidrocarburs marítims al mar Jònic.

Els dos grups participen en el consorci a parts iguals, amb un 50% cadascun, però el projecte el dirigirà la petroliera espanyola.

“Grècia obre el camí per transformar-se en un potencial productor d’hidrocarburs amb màxim benefici per a l’economia i la societat”, va destacar Stathakis.

Per ara no hi ha dades precises sobre el volum de gas i petroli que pot haver a la zona del Jònic.

Aquesta previst que el període d’exploració es perllongui uns cinc anys.

El director executiu de l’empresa estatal encarregada de la gestió dels hidrocarburs, Hellenic Hydrocarbon Resources Management (HHRM), Yannis Basiás, va destacar que “l’interès d’empreses estrangeres demostra que podem esperar resultats positius”.

Basiás va recalcar que perquè l’explotació sigui sostenible, el jaciment ha d’assolir els 500 milions de barrils.

L’acord serà sotmès al control del Tribunal de Comptes i després serà remès al Parlament per a la seva votació.

L’any passat Repsol ja va obtenir l’autorització per a explorar i explotar jaciments d’hidrocarburs a la regió d’Etolia-Acarnània (oest del país) i en Ioánina (nord) en consorci amb la companyia grega Energean Oil and Gas.

La multinacional espanyola participa en aquest consorci amb un 60% i també en aquest cas és l’encarregada de dur a terme les exploracions.

font:elperiodicodelaenergia