El Govern es compromet a aprovar la reforma de l’autoconsum aquesta tardor

La nova regulació de l’autoconsum elèctric, que suprimirà el peatge de suport, conegut com a impost al sol, es farà mitjançant el reial decret sobre accés i connexió que el Govern ha de dictar abans de final d’any, si abans no tirés endavant la llei que estan tramitant les Corts.

La regulació mitjançant llei segueix sent la “opció preferida” pel Govern, ha indicat la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, després d’anunciar que el decret seria la segona possibilitat.
En un col·loqui organitzat pel diari Cinco Días a Madrid, la ministra ha assenyalat que “el compromís amb l’autoconsum del Govern és molt clar” i que per això s’ha de regular abans que acabi 2018 d’una manera o una altra.

La “opció preferida”, segons Ribera, és que prosperi la proposició de llei que van aprovar al maig tots els grups parlamentaris, excepte el del PP, perquè s’aconseguiria un “suport transversal”.
“Si per la vida parlamentària es retardés -ha afegit la ministra-, no pensem renunciar a la seva aprovació, i tenim a l’abast el Reial decret d’accés i connexió que serà aprovat abans de final d’any”.

En aquest sentit, ha explicat que aquest decret ja està previst que inclogui que es garanteixi la connexió de tota la nova potència renovable, i que, per tant, “és un bon context” perquè s’afegeixi aquí la regulació de l’autoconsum.

La ministra ha afegit que això suposarà “portar a la pràctica un compromís del Partit Socialista, eliminant traves burocràtiques i eliminant el peatge de suport, que es coneix com a impost al sol”.

Un impost al sol, que, ha recordat, “ha estat en gran mesura un element de mofa en el conjunt dels països del nostre entorn i una distorsió que no tenia cap mena de sentit”.

A més, ha assenyalat que la solució serà compatible amb les decisions que s’incorporen en el paquet d’hivern de la Unió Europea “perquè hi hagi un reconeixement d’aquest abocament elèctric que els productors d’autoconsum bolquen a la xarxa”.

font:elperiodicodelaenergia