Les primeres turbines eòliques sense pales del món són ‘made in Spain’

Vortex Bladeless és una startup espanyola que persegueix un únic objectiu: el desenvolupament i la comercialització d’un nou tipus d’aerogeneradors sense pales ni engranatges que oscil·len en lloc de rotar.

Aquesta nova tecnologia planteja nombrosos avantatges; inofensiu per als ocells, sense parts mòbils en contacte, moviment silenciós, reduïdes necessitats de manteniment, sense necessitat de lubricants, sense residus, sempre orientat a la direcció del vent amb resposta ràpida a canvis d’intensitat i direcció, baixos costos de producció, etc. … Els generadors eòlics per vorticitat són una solució especialment indicada per al mercat residencial i l’energia distribuïda, oferint la possibilitat de combinar-se fàcilment amb la solar fotovoltaica.

Gràcies al cofinançament del projecte mitjançant el programa Horizon 2020 SME-Instrument europeu, Vortex Bladeless ha aconseguit donar un significatiu pas endavant en el desenvolupament d’aquesta tecnologia al costat d’altres entitats de primer nivell que completen les capacitats tècniques del seu equip.

Transcorreguda la part final d’optimització dels primers productes i havent començat a treballar sobre la seva certificació, Vortex té previst realitzar una campanya de Beta Testing durant el proper mes d’octubre. L’objectiu d’aquesta campanya és el d’obtenir feedback de potencials clients amb diferents perfils sobre els primers productes precomercials. D’aquesta manera es busca optimitzar i disminuir riscos associats abans de la seva sortida al mercat.

Sent important el mercat centreeuropeu en els plans de l’empresa, Vortex Bladeless té previst incrementar la seva presència a Alemanya sent expositors en esdeveniments internacionals com: “EIC Innovators ‘Summit” (Berlín 10-11 set) i “Wind Energy Hamburg” (Hamburg 25 -28 set), on l’empresa espera poder anar tancant acords de col·laboració amb altres entitats i administracions nacionals cara a la fabricació i comercialització massiva dels seus productes.

font:elperiodicodelaenergia