Vattenfall construirà el parc eòlic marí més gran de món al Mar de el Nord

Vattenfall ha pres finalment la decisió d’invertir en el projecte eòlic marí Hollandse Kust Zuid 1-4 de subvenció zero al Mar de el Nord holandès. El parc tindrà una capacitat de 1,5GW, el que li convertirà en el major parc eòlic marí dels Països Baixos i de el món una vegada que estigui en ple funcionament en 2023. El parc tindrà 140 turbines d’11 MW de Siemens Gamesa, que seran les primeres instal·lades a alta mar per primera vegada.

Les operacions i el manteniment es realitzaran des de les noves instal·lacions de servei d’última generació de Vattenfall al port de IJmuiden. El parc eòlic estarà connectat a dues subestacions operades per l’operador holandès TenneT.

Vattenfall es va adjudicar el contracte per construir Hollandse Kust Zuid després de resultar guanyadora en dues licitacions sense subsidi en 2018 i 2019. Els dos projectes es van combinar en un per optimitzar el procés de desenvolupament.

“El projecte Hollandse Kust Zuid subratlla el nostre compromís de generar electricitat lliure de fòssils per als Països Baixos i Europa. A més, la decisió final d’aquesta inversió mostra que, tot i la crisi de l’coronavirus, ens mantenim en el nostre objectiu d’aconseguir viure sense combustibles fòssils dins d’una generació”, va dir Magnus Hall, CEO de Vattenfall.

En 2023, Hollandse Kust Zuid proporcionarà un terç de la capacitat eòlica marina instal·lada total als Països Baixos, fent una important contribució als objectius d’energia renovable de Govern holandès.

“Hollandse Kust Zuid no només proporcionarà electricitat lliure de fòssils i assequible als nostres clients, també és una gran inversió en infraestructura que crea una important activitat econòmica i ocupació en temps d’incertesa econòmica. Gràcies a la bona cooperació amb els nostres socis nacionals i internacionals, estem ben preparats per donar el següent pas en la realització d’aquest projecte històric », diu Gunnar Groebler, vicepresident sènior i cap d’àrea de Eòlica a Vattenfall.

S’espera que la construcció de el projecte, en la qual participaran, entre altres, les companyies holandeses Grup Sif (fonaments), TKF (cables), Prysmian (cables), Subsea 7 i Swire Blue Ocean (instal.lació de turbines), començarà a 2021. Font:elperiodicodelaenergia