Twitter Bootstrap, la nova manera de fer web

Twitter Bootstrap és un framework o conjunt d’eines de programari lliure per a disseny de llocs i aplicacions web. Conté plantilles de disseny amb tipografia, formularis, botons, quadres, menús de navegació i altres elements de disseny basat en HTML i CSS , així com, extensions de JavaScript opcionals addicionals.

És el projecte més popular a GitHub i és usat per la NASA i la MSNBC costat de altres organitzacions.
Els orígens
Bootstrap va ser desenvolupat per Mark Otto i Jacbod Thornton de Twitter, com un marc de treball (framework) per fomentar la consistència a través d’eines internes. Abans de Bootstrap, s’usaven diverses llibreries per al desenvolupament d’interfícies d’usuari, les quals guiaven inconsistències ia una càrrega de treball alta en el seu manteniment. Segons el desenvolupador de Twitter Mark Otto, davant aquests desafiaments:

“… Un petit grup de desenvolupadors i jo ens vam reunir a dissenyar i construir una nova eina interna i vam veure una oportunitat de fer més. Mitjançant aquest procés, ens vam veure construir alguna cosa molt més substancial que una altra eina interna més. Mesos després , acabem amb una primera versió d’Bootstrap com una manera de documentar i compartir béns i patrons de disseny comuns dins de la companyia. ”
El primer desenvolupament en condicions reals ocórrer durant la primera “Setmana de Hackeo” (Hackweek) de Twitter. ” Mark Otto va mostrar a alguns col · legues com accelerar el desenvolupament dels seus projectes amb l’ajuda de l’eina de treball. Com a resultat, desenes de temes s’han introduït en el marc de treball.

L’agost del 2011, Twitter va alliberar Bootstrap com a codi obert. Al febrer del 2012, es va convertir en el projecte de desenvolupament més popular de GitHub.
Característiques
Bootstrap té un suport relativament incomplet per HTML5 i CSS 3 , però és compatible amb la majoria dels navegadors web. La informació bàsica de compatibilitat de llocs web o aplicacions està disponible per a tots els dispositius i navegadors. Hi ha un concepte de compatibilitat parcial que fa disponible la informació bàsica d’un lloc web per a tots els dispositius i navegadors. Per exemple, les propietats introduïdes en CSS3 per les cantonades arrodonides, gradients i ombres són usades per Bootstrap tot i la manca de suport de navegadors antics. Això estén la funcionalitat de l’eina, però no és requerida per al seu ús.

Des de la versió 2.0 també suporta dissenys sensibles . Això significa que el disseny gràfic de la pàgina s’ajusta dinàmicament, tenint en compte les característiques del dispositiu usat (Ordinadors, tauletes, telèfons mòbils).

Bootstrap és de codi obert i està disponible en GitHub. Els desenvolupadors estan motivats a participar en el projecte ia fer les seves pròpies contribucions a la plataforma.
Estructura i Funció
Bootstrap és modular i consisteix essencialment en una sèrie de fulls d’estil LESS que implementen la varietat de components de l’eina. Un full d’estil anomenada bootstrap.less inclou els components de les fulles d’estil. Els desenvolupadors poden adaptar el mateix arxiu de Bootstrap, seleccionant els components que desitgin utilitzar en el seu projecte.

Els ajustos són possibles en una mesura limitada a través d’un full d’estil de configuració central. Els canvis més profunds són possibles mitjançant les declaracions LESS.

L’ús del llenguatge de fulls d’estil LESS permet l’ús de variables, funcions i operadors, selectors niats, així com classes mixin.

Des de la versió 2.0, la configuració de Bootstrap també té una opció especial de “Personalitzar” a la documentació. D’altra banda, els desenvolupadors elegeixen en un formulari els components i ajustos desitjats, i si cal, els valors de diverses opcions a les seves necessitats. El paquet conseqüentment generat ja inclou el full d’estil CSS pre-compilada.

Sistema de quadrilla i disseny sensible
Bootstrap ve amb una disposició de quadrilla estàndard de 940

Deixa un comentari