Tesla presenta el seu primer camió elèctric

Després de que les primeres unitats del Model 3 sortiren a finals del mes de juliol, Tesla presenta el seu nou model. Però en aquest cas no se tracta d’un cotxe, sinó d’un camió. És el Tesla Semi

Elon Musk, conseller delegat de Tesla, ha volgut traslladar la idea de l’últim model de cotxe a un camió de mercaderies.

La cabina és molt més amplia que la d’un camió tradicional. Això és perquè no té el motor en el frontal i, com és elèctric, tampoc disposa de tanc pel combustible. Per un costat, el seient del conductor es situa en el centre, millorant així la visibilitat, i amb una pantalla a cada costat. Per la seva part, el seient de l’acompanyant està darrere i situat una mica a l’esquerra.

Una altre de les grans novetats que revolucionarà el sector és que cada una de les quatre rodes posteriors té un motor elèctric que impulsa el camió.

El vehicle no serà autònom, però tindrà camarasí i sensors repartits per tot el camió, tant a la part frontal com a la posterior i les laterals.

Com als altres models, el vehicle estarà connectat a Internet. Des de Tesla destaquen que, d’aquesta manera, se podrà controlar en tot moment per on va el camió i la ruta que recorre.

Encara que no es coneix el seu preu, les primeres unitats del Tesla Semi es vendran a partir del 2019.