Taxis elèctrics per reduir la pol·lució a les ciutats

A Londres els taxis nous des del gener hauran de poder circular amb zero emissions. El fabricant dels típics taxis londinencs ha desenvolupat un vehicle híbrid amb una autonomia elèctrica de 120km per anar per la ciutat, però també incorpora un motor de gasolina per poder fer les carreres a fora de Londres, menys habituals però més rendibles.

Carl-Peter Forster, president de London Electric Vehicle Company, comenta que veien un període de transició en el qual hi ha combinacions de motor de combustió i un motor de propulsió elèctrica. Els taxistes seran un dels clients més assidus de les noves estacions de servei de la petrolera Shell al Regne Unit que incorporen punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics, però no tot són flors i violes. Jane Lindsay-Green, de Shell Regne Unit, comenta que reconeixem que els vehicles elèctrics són part del futur del transport i volen oferir als clients la possibilitat d’elegir.

Simon Empson, president de l’Associació de Conductors de Vehicles Elèctrics del Regne Unit, diu que el cost d’utilitzar aquest carregador és com dues o tres vegades, depenent del cotxe, el cost de conduir-ne un de gasoil.

Mentrestant centres de recerca a tot el món investiguen sistemes de recàrrega de les bateries per inducció sense necessitat d’endollar el vehicle. Mark Amon-Segan, del Centre d’Innovació i Energia de la Universitat de Warwick, explica mentre estiguis aturat en un semàfor esperant que es posi verd, el teu vehicle recollirà energia de la carretera, o de manera similar quan estiguis estacionat a casa. Es podrà fer una càrrega suficient en les activitats diàries perquè mai s’hagin de connectar.