Scania inicïia les proves amb camions autònoms per carretera a Suècia

Scania ha aconseguit el permís de l’Agència de Transport Sueca per provar camions autònoms a l’autopista E4 entre Södertälje i Jönköping (Suècia), test que es duran a terme en col·laboració amb TuSimple, soci inversor en el desenvolupament de vehicles autònoms, segons ha anunciat la companyia d’automòbils.

Els camions entraran en servei comercial amb el Laboratori de Transport de Scania i es carregaran amb mercaderies per a les operacions de producció de Scania.

Les proves cobriran vehicles amb tecnologia segons «el nivell 4 en l’escala SAE de 5 punts per a vehicles autònoms», el que significa que els camions es condueixen de forma autònoma però per motius de seguretat són supervisats per un conductor. A més, un enginyer de proves també estarà a bord durant els tests de Scania amb la tasca de monitoritzar i verificar la informació que es transmet al camió des dels sensors que permeten la conducció autònoma.

Hans Nordin, responsable de el projecte ‘Hub2hub’ de Scania, ha afirmat que tant als EUA com a la Xina ja s’estan realitzant proves de camions de nivell 4 a la via pública, però Scania és el primer a Europa a provar la tecnologia en una autopista i amb càrrega útil. «En els propers anys, també esperem poder provar la tecnologia en altres països europeus i a la Xina», ha assegurat l’expert. Scania ja ha estat provant camions autònoms per al transport miner a Austràlia des de 2017.

Segons Nordin, el transport ‘Hub2hub’ és el primer tipus de transport a la via pública on els camions autònoms poden convertir-se en una realitat. «Hem arribat tan lluny en el desenvolupament de vehicles autònoms que la tecnologia pot estar a punt per a ser introduïda en el mercat en els pròxims cinc anys per a aquest tipus de transport», ha afegit.  Font:elperiodicodelaenergia.com