Repsol invertirà més de 1.400 milions a Tarragona

El projecte Cal·lípolis Next Generation és un pla per a la recuperació econòmica de la província de Tarragona. El Port de Tarragona, l’Ajuntament de Vila-seca i Repsol han presentat aquesta proposta per convertir un espai extens entre la Pineda i el Port en un nou motor econòmic industrial, logístic i turístic.

En el marc d´una col·laboració publico-privada i de visió comuna dels sectors clau del territori, les tres entitats presenten un conjunt d´11 projectes innovadors per un valor total de 259,5 milions d´euros. En aquest marc, les dues iniciatives de Repsol pugen a 41 milions d’euros.

El projecte Cal·lípolis inclou la urbanització d’una nova Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i la recuperació d’un espai protegit inclòs a la Xarxa Natura 2000, entre la platja de la Pineda i el Port de Tarragona. Aquesta iniciativa persegueix, a més, la recuperació de la vida marina amb la instal·lació d’un escull de biòtops. El nou contradic del Prats tancarà les aigües del port comercial de Tarragona i protegirà l’entorn natural de la Costa Daurada. Aquest contradic d’ús peatonal integrarà infraestructures turístiques per a usos socials i lúdics.

Així, l’ampliació de les instal·lacions portuàries possibilitarà l’atracament de grans vaixells al pantalà i la millora de la flexibilitat en l’aprovisionament de les matèries primeres amb la construcció de dos dipòsits soterrats.

Repsol està immersa en un procés de transformació dels seus actius industrials i convertir centres com el Complex Industrial de Tarragona en pols multienergètics, d’acord amb el Pla Estratègic 2021-2025.

Per això, la companyia Repsol es recolzarà en quatre grans pilars: l’eficiència energètica, l’economia circular, l’hidrogen renovable i la captura i l’ús de CO2. L’objectiu és avançar cap a una descarbonització de l’economia propiciant alhora un nou impuls industrial basat en la digitalització i la tecnologia.

En aquest context, Repsol contempla per al complex de Tarragona projectes centrats principalment en l’economia circular i que sumen una inversió de més de 1.400 milions d’euros en els propers cinc anys. El complex preveu la construcció duna planta de producció de biocombustibles avançats, una instal·lació per produir plàstics a partir del reciclatge de materials post consum i la implementació de tecnologies per millorar l’eficiència en el consum de matèries primeres i d’energia en els seus processos productius.

Aquestes iniciatives s’han inclòs al programa Catalunya Next Generation, que impulsa la Generalitat de Catalunya. Juntament amb Cal·lípolis, serviran d’efecte tractor per a altres empreses i seran, per tant, un gran suport per a l’economia de la zona els propers anys.

En els darrers cinc anys, Repsol ha invertit al seu Complex Industrial de Tarragona 558 milions d’euros.

Zero emissions netes

Pla Estratègic 2021-2025

El Pla Estratègic de Repsol per al període 2021-2025 suposarà una acceleració a la transició energètica per continuar avançant amb èxit en l’objectiu de ser zero emissions netes el 2050.

Els complexos industrials de Repsol continuaran evolucionant per transformar-se en hubs multienergètics, capaços de generar productes de baixa, nul·la o fins i tot negativa empremta de carboni i impulsar nous models de negoci basats en la digitalització i la tecnologia.

El Pla Estratègic 2021-2025 contempla una inversió total de 18.300 milions d’euros entre el 2021 i el 2025. L’àrea industrial mantindrà la seva elevada competitivitat i el lideratge a Europa dels seus actius, construirà noves plataformes en negocis neutres en carboni i reduirà les seves emissions en més de dos milions de tones de CO2. Font:revistaapq.com, pixabay