El Port de Tarragona acudeix a l’ European Petrochemicals Conference

Es promocionarà com hub petroquímic entre el 30 de setembre i el 3 d’octubre

El Port de Tarragona i ChemMed estaran presents en l’edició número 51 anual de la European Petrochemicals Conference (EPCA) que es celebrarà a Berlín (Alemanya) del 30 de setembre al 3 d’octubre. Es tracta d’un esdeveniment de rellevància internacional, punt de trobada per excel·lència del sector petroquímic a Europa i del que el Port de Tarragona n’és soci.

700 empreses químiques i prop de 2.500 assistents d’una cinquantena de països de tot el món es donaran cita a aquesta trobada, que aquest any es centrarà a la indústria química i la 4ª revolució industrial: la gent, el planeta, el benefici en l’era digital.

Seguint amb l’estratègia de guanyar projecció internacional, el president del Port de Tarragona i vicepresident de ChemMed Tarragona, Josep Andreu, i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port i vocal de ChemMed, Genoveva Climent, encapçalaran la representació del clúster petroquímic i el port tarragoní a Berlín, que durant cinc dies es convertirà en punt de trobada d’ empreses petrolieres i químiques mundials, consultors, contractistes i proveïdores pioners en el sector. Durant la trobada es portaran a terme reunions i networking amb empreses del sector petroquímic. L’objectiu és promocionar el clúster ChemMed i les avantatges i serveis logístics i de intermodalitat que ofereix el Port de Tarragona en el moviment de productes químics i petrolífers, tot això amb la finalitat d’afavorir els contactes amb les indústries químiques i amb les empreses de transport del sector petroquímic. El Port de Tarragona fa una aposta clara per la intermodalitat per optimitzar la cadena logística i poder oferir un major servei als seus clients, tant des del punt de vista econòmic com en sostenibilitat. Per això disposa d’accessos ferroviaris d’ample ibèric en tot el recinte portuari i ample mixt (UIC + ibèric) en més de 10 km, donant servei a tots els molls operatius.

D’ est a oest, hi ha tres ramals que connecten la xarxa interna del Port amb la xarxa d’ADIF. Un d’ells, connectat a la línia de València, passa pel moll d’Hidrocarburs fins arribar als molls d’Andalusia, Cantàbria i Galícia. Concretament al moll de Galícia, està la terminal intermodal la BoelIa, contigua a la terminal de contenidors.

Aquest ramal també dona servei a les àrees del Port on s’ubiquen gran part d’aquestes instal·lacions destinades a la càrrega general com la terminal de vehicules, una terminal multipropòsit i la futura Zona de Activitats Logístiques (ZAL).

Workshop Hub Day 2017

Per una altre banda, a finals d’aquest mes de novembre els membres del clúster ChemMed juntament amb operadors independents participaran en el primer Workshop Hub Day que organitza el Port de Tarragona. L’objectiu d’aquesta jornada és debatre, precisament, sobre aquest posicionament del Port com hub petroquímic i químic al
Mediterrani. Es preveu que entre 20 i 40 persones estiguin presents en aquesta trobada de treball.

 

Font: Diari de Tarragona