Els treballs de la nova planta de producció de gasos destil·lats de l’aire que Messer construeix al seu site de Vila-seca, avancen a bon ritme i entren a la fase final. Per poder operar aquesta planta, Messer ha invertit a més a més en una nova subestació elèctrica i nous cables d’alimentació de més de 5 quilòmetres des de la subestació de Bonavista.
La nova planta de fraccionament d’aire (ASU per les sigles en anglès) serà tot un referent europeu ja que amb una producció diària de 2.500 tones d’oxigen, nitrogen i argó estarà entre les plantes més grans i més modernes al continent. La nova cold-box, que canviarà l’skyline del complex químic Sud de Tarragona, és un reflex d’un gran desenvolupament tecnològic que millorarà l’eficiència energètica de la planta.
La producció i la comercialització de gasos destil·lats de l’aire constitueixen el negoci principal de Messer. Aquests productes essencials s’utilitzen en pràcticament tots els sectors industrials, en la investigació i la ciència, així com en el sector sanitari i alimentari.
Aquesta nova inversió donarà més oxigen al Camp de Tarragona i a tot Catalunya així com a altres hospitals de referència a la resta dEspanya. Un producte que durant la pandèmia s’ha demostrat imprescindible i de gran importància per salvar vides. Però l’oxigen també és necessari per a millores ambientals o d’eficiència de molts processos, com ara l’oxicombustió en la producció de metall, vidre i ceràmica o tractament biològic d’aigua.
Messer col·labora globalment amb l’empresa xinesa SOPC, un fabricant de referència mundial de plantes ASU. Per a aquesta fase final del muntatge de la planta s‟ha unit al projecte un equip d‟especialistes d‟aquest fabricant.
Durant la construcció d’aquesta nova unitat, que va començar l’any passat, també s’ha comptat amb més de 250 treballadors de contractistes locals, empreses de referència com Schwartz-Hautmont, Cosfym, Aitub i Leman, per nomenar-ne algunes, que estan contribuint al desenvolupament aquest projecte.
Està previst que la nova ASU es posarà en marxa a principis del 2023. Es connectarà a la xarxa pròpia de gasoductes, que Messer opera des de fa més de 50 anys per garantir el subministrament present i futur d’oxigen i nitrogen a la indústria química de Tarragona. Font: messer, pixabay