Enerocean llança dos projectes d’eòlica marina flotant a Gran Canària amb la seva innovadora plataforma amb aerogenerador doble

Enerocean va presentar davant el Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic dos nous projectes d’eòlica marina flotant. I ho va fer amb la seva innovadora plataforma W2Power, la primera plataforma d’eòlica marina flotant amb doble turbina al món.

Enerocean ha llançat els projectes Parc Eòlic Marí Canarray I de 48 MW de potència i Parc Eòlic Marí Canarray II de 132 MW. En total, 180 MW nous de potència que s’instal·laran a la costa de Gran Canària davant el terme municipal de San Bartolomé de Tirajana. Com la plataforma W2Power ofereix fins a 6 MW a través dels seus dos aerogeneradors, és per això que ha llançat dos projectes. En total, seran 30 plataformes, 8 d’elles en Canarray I i 22 en Canarray II. Enerocean presentar el seu prototip únic al món a l’abril de 2019. Un parell de mesos després, al juny, ja va fer realitat el seu somni i va connectar a la xarxa el primer prototip.

Ara gairebé dos anys després i veient el bon funcionament de la plataforma, Enerocean s’ha llançat a dur a terme els seus primers projectes d’eòlica marina flotant. D’aquesta manera seran els primers parcs d’eòlica marina flotant amb tecnologia espanyola 100%.

La companyia ha demostrat que W2Power té un cost molt inferior, no només en desenvolupament sinó també en instal·lació, a altres instal·lacions offshore que ja estan actives en l’actualitat. La W2Power ofereix a través de dues turbines eòliques de sis megawatts (6 MW) una major potència de generació sense necessitat d’augmentar l’ús d’acer en la construcció de la plataforma, convertint-se així en la solució flotant de menor cost per a la generació d’energia eòlica en aigües profundes.

El prototip pesa 40 tones s’assenta en torres d’inclinació lateral amb un disseny pensat perquè pugui ajustar-se a l’hora d’entrar i sortir del port. A gran escala, la plataforma W2Power està concebuda per a establir-se en aigües amb profunditats que varien entre 35 i 300 metres, el que obriria la porta a un nou negoci fins ara impossible: parcs offshore més enllà de zones el fons marí superés els 40 metres de profunditat. La companyia tenia previst dur a terme un projecte de fins a 60 MW, però finalment, amb els bons resultats ha decidit realitzar una major inversió i apostar per dos projectes amb 180 MW, el triple del que es preveia. Font:periodicodelaenergia