Energia de les ones, una nova forma de subministrar electricitat verda a les plataformes de petroli

La petroliera noruega Lundin Energy està col·laborant amb Ocean Harvesting Technologies en un estudi sobre com la instal·lació de convertidors d’energia de les onades podria proporcionar electricitat neta, estable i rendible a una plataforma de petroli i gas a alta mar.

En un futur alineat amb una via de 2 graus, el petroli segueix exercint un paper important i s’estima que representarà al voltant de l’23% de la matriu energètica mundial l’any 2040, en comparació amb el 31% en l’actualitat. Però per complir tant amb la demanda energètica futura com amb els objectius climàtics, és fonamental descarbonitzar la producció de petroli i gas tant com sigui possible.

La intensitat de carboni de Lundin Energy per barril de petroli produït és aproximadament una sisena part de la mitjana mundial de la indústria i la companyia serà una de les primeres companyies de petroli i gas a aconseguir la neutralitat de carboni a partir de 2025.

Per aconseguir la neutralitat de carboni en totes les emissions operatives, l’enfocament clau de Lundin Energy Norway és descarbonitzar les activitats d’extracció i producció. La companyia està col·laborant amb Ocean Harvesting Technologies a través d’un nou estudi d’I + D sobre com la instal·lació de convertidors d’energia de les onades podria proporcionar electricitat neta, estable i rendible a una plataforma de petroli i gas a alta mar. El projecte d’un any s’estendrà fins a febrer de 2022 i proporcionarà dades i informació valuosos sobre com electrificar les principals operacions a alta mar amb energia de les onades, a més de col·locar a Ocean Harvesting Technologies i Lundin Energy Norway a l’avantguarda de la descarbonització de la producció de petroli i gas en suport de el canvi cap a un futur d’energia sostenible i amb baixes emissions de carboni.

Kristin Færøvik, directora general de Lundin Energy Norway, va dir: «Lundin Energy Norway és líder en descarbonització. Els nostres actius ja són molt eficients i amb baixes emissions de carboni. No obstant això, els desafiaments per al sector en general a la descarbonització de la producció poden ser significatius, especialment en alta mar. Per tant, estem entusiasmats de treballar amb Ocean Harvesting Technologies per identificar noves formes d’impulsar les activitats a alta mar amb la seva innovadora solució de conversió d’energia de les onades “.

Mikael Sidenmark, CEO d’Ocean Harvesting Technologies va comentar: “Aquest estudi, l’objectiu és desenvolupar un sistema per a la instal·lació d’energia ones en una plataforma de petroli i gas, proporcionarà una valuosa informació perquè Ocean Harvesting Technologies comprengui millor els requisits d’aquesta instal·lació . El projecte ens guiarà a través de les primeres etapes de validació de la nostra comercialització». Font:periodicodelaenergia