Els petits reactors nuclears, una solució eficient per a la producció d’hidrogen

NuScale Power ha anunciat avaluacions actualitzades de la viabilitat tècnica i l’economia de produir hidrogen utilitzant calor i electricitat d’un NuScale Power Module ™ (NPM), un petit reactor nuclear, com a resultat de el recent anunci que un d’aquests reactors modulars pot generar un 25% més d’energia addicional per mòdul per a un total de 250 MWt (o 77 MWe) per mòdul. L’estudi d’hidrogen es va realitzar originalment en 2014 amb el Laboratori Nacional d’Idaho i s’ha actualitzat amb nous paràmetres econòmics i de producció.

L’anàlisi actualitzat trobar que amb l’augment de l’25% en la producció d’energia d’un NPM, un mòdul NuScale de 250 MWt és capaç de produir 2,053 kg / hora d’hidrogen, o gairebé 50 tones mètriques per dia, un augment de 1,667 kg / hora d’hidrogen.

A més, com a resultat de el menor cost anivellat de l’electricitat a causa de l’augment de la producció d’energia, es pronostica que l’hidrogen produït per un sistema d’electròlisi de vapor d’alta temperatura NuScale (HTSE) serà competitiu en costos amb estimacions de costos d’hidrogen renovable d’alt factor de capacitat a el temps que proporciona una producció controlada d’hidrogen.

“La capacitat del nostre NPM per produir ara hidrogen encara més net, en un espai més petit, és un altre exemple de com la tecnologia de NuScale pot ajudar a descarbonitzar diversos sectors de l’economia a el temps que proporciona fonts d’ingressos addicionals per als clients” , va dir José Reyes, director de tecnologia i cofundador de NuScale Power. “Juntament amb el nostre disseny provat, seguretat incomparable i capacitats de seguiment de càrrega, aquesta anàlisi demostra encara més que el disseny de NuScale és l’estàndard d’or per ajudar a satisfer la demanda de solucions innovadores per a les desafiants necessitats energètiques globals”.

L’innovador disseny de la planta d’energia de múltiples mòduls de NuScale mostra que una planta de NuScale podria produir electricitat neta fiable per a la xarxa mentre assigna un o més mòduls per produir hidrogen de manera econòmica quan la demanda d’electricitat és baixa.

Segons un informe recent de LucidCatalyst, perquè el món compleixi els objectius de París de mantenir l’escalfament entre 1,5 i 2 °C, es necessita una producció d’hidrogen net, suficient i de baix cost per reemplaçar el petroli i el gas a el transport marítim, l’aviació i indústria. Més del 95% de l’hidrogen del món es produeix actualment utilitzant combustibles fòssils, sent el mètode més comú el reformat de metà a vapor a partir de gas natural. Segons la companyia, les energies renovables no poden produir tot aquest hidrogen per si soles, i es requeriran reactors modulars avançats per produir suficient hidrogen net per desplaçar els 100 milions de barrils de petroli que es consumeixen actualment a tot el món cada dia. L’ús d’un sol NPM per produir 50 tones d’hidrogen per dia evitaria al voltant de 460 tones d’emissions de CO2 per dia, o 168.000 tones a l’any, en comparació amb la producció d’hidrogen a partir de gas natural.

A més, la capacitat de NuScale per produir hidrogen net s’adapta perfectament per ajudar a descarbonitzar el transport, ja que un sol NPM pot produir suficient hidrogen per alimentar 38.000 vehicles de cel·la de combustible o 1.500 camions de pila de combustible de llarg recorregut a taxes de ús de combustible anual mitjana als Estats Units. Font:elperiodicodelaenergia