El Govern subhastarà un mínim de 3.000 MW de renovables anuals en el període 2020-2030

Una de les notícies més esperades pel sector energètic espanyol eren les subhastes de renovables a partir de l’any que ve. El Govern ja té més o menys planificat com ho vol fer, encara que no ha donat moltes pistes sobre això.
Al llarg del mes de desembre el Govern presentarà l’esborrany de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica on inclourà mesures per donar un impuls decidit a les renovables. Els Plans Nacionals Integrats d’Energia i Clima concretaran, de forma ordenada i eficient, les quotes de penetració de les energies netes per períodes de cinc anys.
Per a això, fonts del govern han anunciat que desenvoluparan, durant el període 2020-2030, procediments de concurrència competitiva per a instal·lar un mínim de 3.000 MW de potència a l’any de tecnologies renovables. Aquests procediments es faran en funció de criteris de cohesió social, de transició justa i de competitivitat tecnològica.
Concretament aquestes subhastes se celebraran entre 2020 i 2030, de manera que la instal·lació mínima de renovables serà de 30 GW en els propers 10 anys.
A ells caldria sumar els gairebé 9 GW que estan en fase de construcció de les tres anteriors subhastes i els que han decidit anar a merchant directament que són bastants megawatts, sobretot solars fotovoltaics.
L’objectiu del Govern no és altre que Espanya tingui un sistema elèctric 100% renovable el 2050.
Aquest impuls a les renovables serviran per assolir uns objectius més ambiciosos que els marcats per Europa. El govern preveu assolir el 2030 una penetració del 35% de renovables en el sistema energètic i més d’un 70% en l’elèctric.

font:elperiodicodelaenergia