Dow completa la separació de DowDuPont

Dow va completar el dia 1 d’abril el seu procés de separació de DowDuPont, convertint-se en una empresa independent més enfocada i especialitzada en la ciència dels materials. Dow es posiciona com a líder a escala global en tres importants segments de mercat: embalatge, indústria i infraestructura i béns de consum. Dow està ara encara millor preparada per impulsar el creixement dels seus beneficis i innovar per als seus clients, tot aprofitant tres components bàsics crítics -etilè, propilè i silicones- per impulsar un dels portafolis de productes químics més avançats del sector.

La distribució de les accions ordinàries de Dow es va veure completada després del tancament del mercat de valors del dia 1, rebent cada accionista registrat de DowDuPont una acció ordinària de Dow per cada tres accions ordinàries de DowDuPont que posseís al tancament de les operacions el 21 de març de 2019. Els accionistes de DowDuPont rebran diners en efectiu en lloc d’accions fraccionades de DowDuPont. Les accions ordinàries de Dow van començar a cotitzar a la Borsa de Nova York (NYSE) sota el seu històric símbol “DOW” el 2 d’abril de 2019, i incorporades a l’índex Dow Jones Industrial Average (DJIA).

La nova empresa serà designada sota la marca “Dow”, que reconeix el notable llegat al mateix temps que reflecteix l’evolució de tota l’empresa com a proveïdor de solucions per a la ciència dels materials. Dow està adoptant un nou posicionament de marca –“Seek Together”- que és una crida a l’acció, destacant el valor de la col·laboració per oferir innovació i solucions als nostres clients i cadenes de valor. Representa la manera en què Dow busca col·laborar amb tots els seus grups d’interès en el compliment de les seves ambicions. L’emblemàtic diamant de Dow, que ha estat el logotip de l’empresa durant més de 120 anys, no ha canviat i seguirà sent un element central de la marca Dow

La fusió de Dow amb DuPont ha suposat canvis en la regió Ibèrica. Amb la venda del negoci de Copolímers d’Etilè Àcid Acrílic (EAA) i Ionòmers, la planta de PRIMACOR™ va passar a formar part de l’empresa SK Global Chemicals. Així mateix, amb la transferència del negoci de Dow Water & Process Solutions a DuPont, el Centre Global de Tecnologia de l’Aigua localitzat a Tarragona passa a pertànyer a DuPont. D’aquesta manera, el Polígon Sud del Complex Industrial de Dow Tarragona a la Canonja, acull instal·lacions de dues noves empreses a més de Dow, convertint-se així en un Industrial Value Park (I-Value Park). El Polígon de Dow Nord, a La Pobla de Mafumet, roman integrat pel Cracker i la planta d’Octà.

“Tarragona s’ha constituït com el centre estratègic clau per a tot el sud d’Europa, i té un major abast ara que el que havia tingut com a centre enfocat a la regió Ibèrica. Així, el Complex Industrial de Dow Tarragona passa a operar com un parc industrial d’empreses i com un Hub per al sud d’Europa, coordinant esforços, projectes i sinergies en països com Espanya, Portugal, Itàlia i Turquia”, va afirmar Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i South Europe Hub Leader. “Treballem de manera coordinada per continuar atraient inversions al nostre I-Value Park, considerant la seguretat com la màxima prioritat, i l’excel·lència operacional, el talent de la nostra plantilla, la innovació i la sostenibilitat com a pilars bàsics”, afegeix. “De fet, enguany ampliarem el nostre Centre Global d’Excel·lència en Films amb els trasllats del centre d’adhesius acrílics de Dow, abans ubicat a Valbonne (França) i del centre de copolímers d’etilè que pertanyia a DuPont a Suïssa”.