Desenvolupen un nou motor que no emet gasos nocius per a la salut

Els motors s’han desenvolupat amb una tecnologia que utilitzen membranes ceràmiques que separen l’oxigen de l’aire

La Universitat Politècnica de València ha dissenyat un nou motor “revolucionari”, segons els investigadors, que no genera gasos nocius per a la salut ni emet diòxid de carboni a l’atmosfera. Els primers prototips es presentaran en els propers mesos i destacaran per la seva alta eficiència, ja que consumeix poc combustible.

Els motors s’han desenvolupat amb una tecnologia que utilitzen membranes ceràmiques que separen l’oxigen de l’aire per permetre que els gasos contaminants es puguin emmagatzemar dins el vehicle, sense expulsar-pel tub d’escapament. José Manuel Serra, investigador de el projecte, destaca que aquest nou motor tindrà tots els avantatges dels actuals però no contaminarà res.

El CO2 que no s’expulsa s’emmagatzemarà dins el vehicle i es podrà usar com a producte industrial ja que serà diòxid de carboni pur d’alta qualitat. Els investigadors de la UPV compten amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació i busquen ara inversors privats que vulguin llicenciar la patent o finançar spin-offs per fer realitat aquests motors.

En el cas de vehicles més petits, un altre dels investigadors del CMT-Motors Tèrmics de la UPV, Francisco José Arnau, apunta que “podria aplicar-se també segrestant només part de el CO2 en la fuita”.

L’equip de la UPV està construint dos prototips a escala de laboratori, per al que comptarà amb el finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació, ja que aquest projecte ha estat un dels seleccionats en la convocatòria d’ajuts de el Programa de Valorització i Transferència de Resultats d’Investigació a les Empreses.

“Comptar amb la valoració positiva i el finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació suposa poder portar el concepte a nivells de desenvolupament tecnològics prou alts”, assenyala l’investigador José Ramón Serrano, que ha participat també en el projecte.

Així mateix, permetrà atreure l’atenció d’inversors privats que vulguin llicenciar la patent o finançar empreses filials per fer realitat aquests motors, “que canviarien el paradigma de la lluita contra el canvi climàtic des del punt de vista del transport”, conclou Serrano. Font:cadensaser