Daimler presenta el seu camió elèctric

Que el cotxe elèctric conquistarà les nostres carreteres és evident, però en aquestes mateixes carreteres hi haurà un altre protagonista important: el camió elèctric. En la batalla per oferir vehicles d’aquest tipus hem vist com per exemple Tesla semblava anar més avançada que altres empreses.

Això no és necessàriament cert, perquè tant Cummins com Mercedes ja han fet passos en aquest sentit, i ara és Daimler AG què ha presentat el seu E-Fuso Vision One, un camió que pot transportar 11 tones de càrrega i que té una bateria elèctrica amb una autonomia de 350 km.

Els camions hi són, la infraestructura no tant

L’empresa alemanya ha anunciat aquest nou llançament en el Tòquio Motor Show, i ha explicat que l’E-Fuso Vision One és part de l’esforç que la seva divisió Mitsubishi Fuso Truck and Bus porta a terme per convertir en elèctrics tots els camions i autobusos del fabricant a curt i mig termini.

El fabricant indicava a més que en la seva configuració més ambiciosa el camió pot albergar una bateria de fins a 300 kWh de capacitat (el Tesla Model S arriba als 90 kWh de capacitat en les seves bateries), el que precisament permet que recorri aquesta distància de 350 quilòmetres tot transportant aquesta enorme càrrega de 11 tones.

Del que no s’han donat massa detalls és de punts i temps de càrrega, però en Daimler indicaven que en “mercats madurs” com el Japó o Europa la infraestructura estarà a punt en molt pocs anys. Aquest anunci per tant sembla mirar una mica més al futur que al present, atès que precisament els llargs trajectes dels camions fan necessària una xarxa de càrrega especialment preparada per a aquests vehicles.

Els problemes de producció amb el Model 3 i l’ajuda que Tesla ha prestat a Puerto Rico després del pas de l’huracà Maria han retardat els seus plans amb el camió elèctric que precisament anava a presentar avui. Probablement al novembre tinguem els detalls d’aquest vehicle, però més interessant encara serà saber si aquesta infraestructura de superchargers està preparada també per donar cabuda a aquests grans vehicles en un futur proper.

 

Font: xataka