Covestro va rebre la visita de l’equip tècnic del Corredor Mediterrani

L’equip tècnic de l’Oficina de Barcelona del Comissionat del Corredor Mediterrani va visitar les instal·lacions del centre logístic de Covestro a Tarragona i va informar dels últims avenços en la posada en marxa de la infraestructura del Corredor.

Joan Codina, director de la fàbrica de MDI de Covestro a Tarragona, Álvaro Iglesias, segon cap de planta i responsable de qualitat i logística de la fàbrica de MDI, i Francisco Barragán, expert en logística de la companyia, van rebre a Francisco Piñera, Anna Sánchez i Matteo Berzi, membres de l’equip tècnic del Corredor Mediterrani.

Durant la trobada, l’equip va visitar el hub logístic per a la recepció i enviament de mercaderies construït per Covestro en previsió de la futura posada en marxa del Corredor i per al qual la companyia va destinar una inversió d’aproximadament 3 milions d’euros. Inaugurat a l’octubre de 2017, aquest centre logístic permet importar àcid clorhídric d’altres plantes de Covestro a Alemanya fins a Tarragona, des d’on es porta a terme la seva distribució.

Actualment, les empreses del polígon de Tarragona han de fer un gran esforç inversor per l’adquisició de trens especials per al transport de mercaderies així com davant la necessitat de realitzar un canvi d’eixos cada vegada que els trens passen per la frontera francesa. La posada en marxa del Corredor del Mediterrani permetrà el transport de mercaderies per tren des de la frontera francesa fins al sud d’Espanya, adaptant l’ample de vies a l’estàndard europeu.

En aquest sentit, durant la trobada, Joan Codina va destacar la importància de la infraestructura com una peça clau per millorar la competitivitat de les empreses de la zona: “L’extensió del Corredor Mediterrani és fonamental per al desenvolupament empresarial del polígon industrial de Tarragona, ja que aportarà major igualtat en matèria de competitivitat respecte a altres empreses a Europa”.

L’equip tècnic del Corredor Mediterrani va confirmar que les obres que comuniquen el Port de Barcelona amb la frontera francesa ja estan finalitzades i va informar de la pròxima construcció dels trams situats entre Martorell i Vila-seca, passant per Sant Vicenç de Calders, i entre Martorell i Castellbisbal, recentment adjudicat.

Font:aeqt