Bondalti ofereix més de 300 milions per a comprar Ercros, amb plantes a Tarragona

L’operació de l’empresa portuguesa preveu mantenir les instal·lacions a Catalunya i la seu a Barcelona

L’empresa portuguesa Bondalti ha presentat una oferta pública d’adquisició (OPA) sobre el 100% d’Ercros. Segons ha informat aquest dimarts en un comunicat, la companyia portuguesa pot arribar a desemborsar un total de 329,1 milions d’euros. L’oferta és de 3,6 euros per acció d’Ercros, cosa que suposa una prima del 40,6% sobre el preu de cotització al tancament del mercat d’aquest dilluns (2,56 euros).

La proposta de la portuguesa està condicionada a aconseguir una acceptació superior al 75% del capital ia obtenir el vistiplau de les autoritats reguladores i governamentals.

L’operació preveu conservar la seu a Barcelona, així com l’ocupació a Catalunya, al País Valencià, Aragó i la Comunitat de Madrid, on Ercros té activitat a Espanya.

Bondalti assenyala que la transacció té un “marcat caràcter industrial” i si se’n surt, un cop s’exclogui de la cotització a borsa, el grup industrial amb plantes al Camp de Tarragona passarà a formar part de la firma portuguesa. D’aquesta manera, tal com subratlla, “es crearà un grup amb un volum i unes capacitats tècniques de primer nivell” que alhora “amplificarà el potencial estratègic” amb una visió a llarg termini.

Si es culmina l’OPA, Bondalti permetria “anticipar-se als desafiaments que afronta la indústria química europea per respondre a la demanda creixent de productes més verds i ser part activa de la transició energètica”.

La firma portuguesa té presència a l’estat espanyol, on dona feina a més de 200 persones, entre Torrelavega (Cantàbria), Alfaro (La Rioja) i Vigo, i també compta amb quatre oficines a Barcelona, Logronyo, Madrid i Pontevedra. Font: diaridetarragona.com, pexels-magda-ehlers-2569842