El gegant xinès Sinochem compra ELIX Polymers

El gegant xinès Sinochem ha acordat l’adquisició de la química Elix Polymers, una companyia amb una planta a La Canonja, fins ara en mans del fons nord-americà Sun Capital.

La planta especialitzada amb la producció de resines termoplàstiques, acrilonitril butadiè estirè (ABS), matèria primera amb elevades prestacions mecàniques i de resistència a l’impacte per la fabricació de plàstics amb aplicacions en el sector de l’automoció, dispositius mèdics o la producció d’electrodomèstics i aparells electrònics.

La firma, amb planta a la Canonja (Tarragona), on disposa d’una capacitat de 181.000 t / any de estirè (que actualment està en procés d’ampliació), va tancar el passat exercici amb unes vendes de 219,78 M €, un 31 , 3% més, de les quals al voltant d’un 90% de obtenen per exportació i dóna feina a un total de 273 treballadors.

Elix va ser adquirida per una filial de Sun European Partners a 2012. Des de la seva adquisició, Sun ha supervisat la transformació de Elix des unitat productiva d’un gran conglomerat del sector químic a companyia independent líder en el mercat europeu, amb la millor oferta de productes i serveis en la seva categoria. Les iniciatives operatives dutes a terme en aquest temps, inclosa la introducció de ‘llegeixin manufacturing’ i l’excel·lència comercial, han portat a Elix a un salt considerable en la seva productivitat, nivells rècord de satisfacció del client i un fort augment de les vendes, la qual que ha resultat en una quadruplicació de l’EBITDA durant el període de propietat Sun

Sinochem és una de les grans corporacions públiques de la Xina, fundada el 1950, amb una plantilla de més de 50.000 treballadors, i present en els negocis financer, industrial, agrícola, químic i energia.