L’empresa Uniper busca convertir l’excés d’eòlica en metà net

Com a part del projecte de recerca europeu Store & Go, l’elèctrica alemanya Uniper ha llançat un pla pilot a la seva planta de Falkenhagen per produir gas metà a partir de l’energia eòlica a mesura que el país busca usos més amplis per a l’energia renovable.

La planta de Falkenhagen, creada fa cinc anys a l’estat de Brandenburg, ja produeix hidrogen verd en utilitzar energia eòlica a l’aigua per dividir-la en oxigen i hidrogen. El gas metà proporcionaria un material de més qualitat amb usos més diversificats, ja que pot utilitzar-se en una major varietat de mercats, com el sector manufacturer, el de l’electricitat i la calefacció, així com el sector de la mobilitat.

“Aquest és un pas important per a una transició energètica reeixida”, va dir Uniper en un comunicat després que la companyia obrís una nova instal·lació a la planta per dur a terme el seu pla. “El metà verd, en contrast amb l’hidrogen verd, es pot utilitzar en una àmplia varietat de formes”.

Alemanya està buscant noves formes d’usar i emmagatzemar energia renovable en diverses centrals de gas, ja que l’auge de l’energia eòlica i solar al país ha portat a un excés de producció. També s’han gastat milers de milions en la construcció d’una infraestructura de gas natural, que el govern vol utilitzar per emmagatzemar energia lliure de carboni en lloc de retirar-la una vegada que les energies renovables substitueixin el carbó, l’energia nuclear i el gas a mitjans de segle amb l’actual política energètica impulsada pel govern.

Sota un esquema d’experiència pilot que tindrà una durada de dos anys, la companyia s’ha proposat produir metà verd mitjançant l’ús de diòxid de carboni d’una planta de bioetanol i barrejant-ho amb l’hidrogen, creant una substància similar a un gas. Si els enginyers de Uniper poden demostrar que la tecnologia és viable, esperen que Alemanya pugui obrir el camí per proporcionar al sector de les energies renovables una matèria primera completament nova

font: elperiodicodelaenergia