Repsol produeix per primera vegada hidrogen renovable a partir de biometà

És un primer pas per substituir el gas natural per biometà d’origen sostenible

Repsol va anunciar que ha aconseguit produir a la seva refineria de Cartagena 10 tones d’hidrogen renovable per primera vegada a partir de 500 megawatts/hora de biometà, obtingut a partir de residus sòlids urbans, i que, amb això, ha evitat “l’emissió a l’atmosfera d’unes 90 tones de diòxid de carboni”.

Per a la companyia, aquesta fita és “un primer pas per substituir el gas natural convencional per biometà d’origen sostenible per produir hidrogen renovable als seus complexos industrials i descarbonitzar així tant els seus processos com els seus productes”.

L’hidrogen renovable produït s’ha utilitzat per fabricar combustibles com a gasolina, gasoil i querosè per a aviació. Amb aquesta fabricació, la intenció de Repsol és impulsar “l’economia circular i les tecnologies d’última generació per transformar residus en productes d’alt valor afegit i baixa empremta de carboni”.

Així mateix, l’èxit també servirà “d’exemple” per al desenvolupament del “sistema de garanties d’origen per als gasos renovables que s’implementarà a Espanya i que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic acaba de treure informació pública com a esborrany de Reial Decret”.

La companyia va informar que compta amb l’ambició d’utilitzar quatre milions de tones de residus anualment el 2030 com a primera matèria per als seus productes.

Per això, l’octubre del 2020 va anunciar la construcció de la primera planta de biocombustibles avançats d’Espanya, que es posarà en marxa el 2023 a Cartagena. Font:eleconomista, pixabay