La decisió no és definitiva i el POUM segueix vigent fins que el Tribunal Suprem falli el recurs de l’Ajuntament.
L’Ajuntament de Tarragona va rebre el dia 5 de març una sentència de la sala dels contenciós-administratiu de la secció tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat).
La decisió judicial comunica al consistori de Tarragona que ha estimat en part un recurs contenciós-administratiu interposat per la Compañia Logistica d’Hidrocarburs CLH contra la resolució de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat del 14 de maig del 2013, òrgan competent que va donar conformitat al text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Tarragona (POUM).
En altres paraules, la sentència anul·laria el POUM vigent, tot i que cap recurs al Tribunal Suprem i això permet que no quedi derogat de forma definitiva.
La raó per la qual el TSJCat anul·la la resolució és que el POUM no té un informe de l’autoritat estatal competent en matèria de planificació d’hidrocarburs, en concret en l’àmbit origen del conflicte: el Pla de millora urbana (PEMU) 40 CLH, un petit sector del territori on està establerta l’empresa.
Aquest informe de l’autoritat estatal competent en matèria de planificació d’hidrocarburs no és obligatori ni perceptiu incloure-ho en el POUM, va dir l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros en una roda de premsa
Així, l’Ajuntament de Tarragona interposarà un recurs de cassació davant la sala tercera del contenciós administratiu del Tribunal Suprem, ja que la sentència no es ferma i, en conseqüència, el text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Tarragona segueix vigent.
Ballesteros va afirmar que “cap llei, ni reglament ens obliga a presentar aquest informe d’hidrocarburs. Per aquest motiu, vam afrontar amb optimisme la propera presentació del recurs de cassació al Tribunal Suprem i esperem que la Generalitat, com a part implicada, també present el mateix recurs “.
“És deplorable – va manifestar l’alcalde- l’actitud de CLH i que quedi clar que seguirem insistint que es traslladin, tal com preveu el POUM, perquè és una instal·lació obsoleta que està enmig de la ciutat”.
L’alcalde ha explicat que el POUM planteja un trasllat d’aquestes instal·lacions situades molt a prop del centre urbà perquè és una activitat molesta que impedeix la dignificació d’un entorn on s’ha previst una zona verda, d’equipaments i residencial. “En definitiva, aquest entorn és la clau de la millora de la zona del riu Francolí, Residencial Palau i passeig de la Independència”, ha explicat Ballesteros.
font: diaridetarragona