EVARM, de Sant Boi de Llobregat, el vol treure al mercat el 2023 i pretén que la tecnologia també es pugui aplicar a vehicles industrials
En la presentació del prototip, el gerent d’EVARM, Xavier Ribas, ha explicat que la tecnologia que han desenvolupat és una solució innovadora i “factible” perquè permetrà convertir vehicles industrials perquè no generin emissions amb un cost assumible. Un fet que, el dia d’avui, no permet la tecnologia elèctrica.
Per aquest projecte de recerca i desenvolupament, l’empresa ha comptat amb un ajut de 200.000 euros d’Acció, l’agència que depèn del Departament d’Empresa i Treball, així com la col·laboració d’un centre tecnològic de Corea del Sud.
L’objectiu: treure’l al mercat el 2023
Tot i que de moment només es tracta d’un prototip, l’objectiu és que el vehicle surti al mercat a partir del 2023 i que la tecnologia es pugui aplicar a vehicles industrials. Amb aquesta nova línia de negoci, l’empresa, que compta amb 20 treballadors (majoritàriament enginyers i tècnics) preveu crear enguany 30 nous llocs de treball.
L’empresa ha adaptat la línia motriu del vehicle, és a dir, el sistema de propulsió, el motor i el sistema de gestió de l’hidrogen, entre altres, i ha incorporat el sistema d’emmagatzematge d’hidrogen a l’interior del vehicle. Una part del vehicle es fabricarà a la planta de Sant Boi de Llobregat i altres components provindran de proveïdors externs.
En l’acte de presentació, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha assegurat que l’activitat empresarial d’EVARM marca el que ha de ser la transformació del model productiu i, en concret, del sector de la mobilitat i l’automoció a Catalunya.
EVARM, una empresa d’enginyeria especialitzada en la conversió de vehicles professionals a combustibles alternatius amb seu a Sant Boi de Llobregat, ha desenvolupat el primer vehicle de l’estat que funciona 100% amb hidrogen verd. El vehicle està a punt d’homologar-se i l’objectiu és introduir-lo al mercat tecnològic el 2023. Font: ccma.cat, pixabay