Dow Chemical analitza ampliar les seves instal·lacions a Tarragona

Sempre i quan el mercat segueixi responent com en els últims anys, segons puntualitza Antón Valero

La multinacional química nord-americana Dow Chemical estudia ampliar les seves instal·lacions a Tarragona. El president de Dow Chemical Ibèrica, Anton Valero, assegura que «si el mercat va responent com està responent els últims anys, podria donar-se el cas que ampliéssim les nostres instal·lacions a Tarragona».

El complex industrial de Dow Chemical a la província consta del subpolígon nord, on es fabriquen olefines i que està situat a la Pobla de Mafumet, i el sud, on hi ha la planta de derivats d’etilè, a la Canonja. Al subpolígon nord hi ha les plantes de cracker i octè, úniques al món pel seu innovador procés de producció.

Dow Chemical va invertir l’any passat més de 11 milions d’euros en millores de manteniment i en els processos de parada de les seves plantes a la Península.

Valero va assegurar que el 74% de la producció de Dow Chemical a Espanya es destina a l’exportació, i que, en el cas de Portugal, aquest percentatge arriba al 90%.

Així doncs, els 1.051 milions d’euros que Dow Chemical va facturar l’any passat, un 13% menys que l’any anterior (1.209 milions el 2015) a la Península només inclouen les dades de vendes a Espanya ia Portugal. Valero va assegurar que la facturació d’un exercici està molt condicionada pel «preu del cru», que l’any passat va estar en valors mínims. Tot i la caiguda de la facturació, Valero està satisfet pel volum de vendes i els marges assolits, i ha assegurat que el mercat en 2016 va ser dinàmic.


801 treballadors a Espanya

Dow Chemical compta amb 801 treballadors a Espanya i amb 87 més a Portugal, i més del complex industrial de Tarragona, disposa de centres a Ribaforada i Tudela (Navarra), Cases Terrenys (Portugal) i d’una seu central i una oficina de vendes a Madrid.

Valero va afirmar que Dow Chemical va contractar unes 50 persones l’any passat i que la plantilla anirà «a l’alça» en aquest exercici, encara que principalment per renovar personal que es jubila.


Pel que fa a l’evolució del negoci en 2017, Dow Chemical ha augmentat el seu volum de vendes un 8% respecte al mateix període de 2016, però Valero ha evitat fer pronòstics sobre com pot acabar l’exercici.


Dow Chemical està immersa en un procés de fusió amb la també nord-americana Du Pont, una integració que creu que amb prou feines tindrà impacte laboral a Espanya, perquè «no hi ha molt solapament» entre les seves activitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *